1.

A comparative study of chemical composition and antibacterial properties of essential oils of Tanacetum turcomanicum (Krash.) and Tanacetum walteri (C.Winkl.) from northern Khorasan Province

دوره 9، شماره 1، تیر 2018، صفحه 39-45
Ali Firouznia؛ Fahimeh Doustzadeh؛ Narges Rabie

2.

An Investigation on Blood Barrier and Antibacterial Properties of Fluorocarbon and Gentamicin Coated Textiles

دوره 1، شماره 1، تیر 2023، صفحه 1-11
niloofar Rafizadeh Zaeem؛ Kaveh Karami

3.

Antibacterial and Antioxidant Properties of Colorant Extracted from Red Onion Skin

دوره 9، شماره 3، آذر 2019، صفحه 235-243
Sara Moosazad؛ Peyman Ghajarbeigi؛ Razzagh Mahmoudi؛ Saeed Shahsavari؛ Roghayeh Vahidi؛ Ali Soltani

4.

Antimicrobial activities of Parkinsoniaaculeata and Prosopiskoelziana extracts against pathogenic fungi and bacteria (Staphylococcus aureus, S. epidermidis,S. pyogenes,Pseudomonas Aeruginosa, Escherichia Coli, Aspergillus niger, A. flavus, A. fumigatus,F. solani,Microsporum gypseum, M. mcanis, Trichophyton verrucosum,T. rubrum and Candida albicans)

دوره 6، شماره 1، خرداد 2018، صفحه 29-37
Seyed reza Hosseini Doust؛ FatemehMirzaee Mirzaee؛ Narges Dakhili؛ Maedeh Salehi؛ Mehdi Razzaghi-Abyaneh

5.

Antimicrobial, Physicochemical, Mechanical, and Barrier Properties of Tapioca Starch Films Incorporated with Eucalyptus Extract

دوره 3، شماره 3، آذر 2013
M. Rojhan؛ L. Nouri

6.

Bio-assisted synthesis of bi-metallic (Ag-Zn) nanoparticles by leaf extract of Azadirachta indica and its antimicrobial properties

دوره 13، شماره 2، مرداد 2022، صفحه 168-178
Indranil Singh؛ Tooba Mazhar؛ Vikas Shrivastava؛ Rajesh Singh Tomar

7.

Biologically vital metal-based antimicrobial active mixed ligand complexes: synthesis, characterization, DNA binding and cleavage studies

دوره 2، شماره 4، اسفند 2009، صفحه 277-291
Natarajan Raman؛ Ramaraj Jeyamurugan؛ Arumhgam Sakthivel؛ Rajendran Antony

8.

Efficient Epoxidation of Alkenes using New Organometallic Catalysts ((E)-2,6-dimethoxy-4-((2-(5-methyl-1,3,4-thiadiazol-2-yl)hydrazono)methyl)phenol M: Cr, Fe, Co, Cu): An Antimicrobial and Theoretical Study of Catalyst

دوره 13، شماره 3، آذر 2023، صفحه 299-317
Rasha Shaker Mahmood؛ Mohammed Ismail Abowd؛ Asmaa Badr Sabti

9.

Elaeagnus angustifolia L. Whole Fruit Ethanolic Extract: Phytochemical Composition and Antimicrobial Effects

دوره 14، شماره 1، خرداد 2024، صفحه 117-124
Leila Monjazeb Marvdashti؛ Maryam Mohammadbeigi؛ Samaneh Arab؛ Arezoo Ebrahimi؛ Arezou Rezaei؛ Anna Abdolshahi

10.

Erratum: Nano-encapsulation of thyme essential oil in chitosan-Arabic gum system: Evaluation of its antioxidant and antimicrobial properties

دوره 2، شماره 4، اسفند 2018، صفحه 267-267
Maryam Hasani؛ Shirin Hasani

11.

High Levels of Monensin to Mid Lactating Dairy Cows: Nutrient Digestibility, Ruminal Fermentation and Microbial Protein Synthesis

دوره 6، شماره 2، شهریور 2016، صفحه 263-268
J.R. Gandra؛ J.E. Freitas Júnior؛ M. Maturana Filho؛ R.V. Barletta؛ L.N. Rennó؛ C.S. Takiya؛ F.P. Rennó

12.

Molecular identification of Candida species isolated from vulvovaginal candidiasis and evaluation of antifungal effects essential oil of Mentha aquatica L.

دوره 12، شماره 1، شهریور 2022، صفحه 1657-1663
Mozhgan Shoghi Jamil؛ Vahid Abdossi؛ Ali Mehrafarin؛ Kambiz Larijani؛ Raheleh Ebrahimi

13.

Phytochemical analysis, mineral composition and antimicrobial activities of ethyl acetate and ethanol extracts of Vernonia amygdalina and Morinda lucida against some clinical isolated pathogenic microorganisms: A comparative study

دوره 13، شماره 4، خرداد 2023، صفحه 55-66
Saviour God’swealth Usin؛ Oluwatoyin Omolara Daramola؛ Oluwabunmi Molade Olugbenga؛ Fidelix Ayobami؛ Olayemi David Rotimi؛ Ademilua Bolanle Christainah؛ Adedoyin Elizabeth Daramola

14.

Phytochemical analysis, phenolic content and antioxidant activity of methanolic extract of Caryopteris odorata D.Don.Robin

دوره 9، شماره 4، تیر 2019، صفحه 189-196
ARCHANA Joshi؛ Anil K. Pant؛ Om Prakash؛ Marcin Stocki؛ Valary A. Isidorov

15.

Phytochemicals and phyto-extracts in cosmetics

دوره 2، شماره 4، اسفند 2018، صفحه 185-186
Satyajit D. Sarker؛ Lutfun Nahar

16.

Potential applications of marine macrolides: New drugs from the sea?

دوره 12، شماره 3، آذر 2020
Maria Alessandra Gammone؛ Nicolantonio D'Orazio

17.

Sonneratinone: A new antimicrobial benzofuranone derivative from the endophytic fungus Aspergillus niger isolated from the mangrove plant Sonneratia apetala Buch.-Ham

دوره 3، شماره 3، آذر 2019، صفحه 225-230
Tauhidur Rahman Nurunnabi؛ Shaymaa Al-Majmaie؛ Lutfun Nahar؛ Ismini Nakouti؛ S. M. Mahbubur rahman؛ MD. Hossain Sohrab؛ MD. Morsaline Billah؛ Fyaz MD. Ismail؛ George P. Sharples؛ Satyajit D. Sarker

18.

Specific antibacterial activity against potential pathogens and restraining of larvae settlement from a pigmented Pseudoalteromonas strain isolated from the jellyfish Cassiopea xamachana

دوره 14، شماره 2، شهریور 2022، صفحه 95-105
Patricia E Thomé؛ Jacqueline Rivera-Ortega

19.

SYNTHESIS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF 3-(2’-n-BUTYLBENZOFURAN-3’-YL)-5-ARYL-4, 5-DIHYDRO-1H-PYRAZOLES.

دوره 7، شماره 3، آذر 2017، صفحه 13-21
RAKESH P.N.ROSHAN؛ D.M PUROHIT؛ SANDIP K.MATARIYA

20.

SYNTHESIS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF 3-(2’-n-BUTYLBENZOFURAN-3’-YL)-5-ARYL-4, 5-DIHYDRO-1H-PYRAZOLES.

دوره 9، شماره 1، خرداد 2019، صفحه 1-10
RAKESH P.N.ROSHAN؛ D.M. PUROHIT؛ SANDIP K.MATARIYA

21.

Synthesis and Antimicrobial Activity of 5-chloro-1-ethyl-2-methylimidazole-4-sulfonyl-8-Quinolinoxide

دوره 10، شماره 3، مهر 2020، صفحه 233-242
Oluwaseyi Ovonramwen؛ Bodunde Owolabi؛ Amowie Philip Oviawe؛ Abiodun Falodun

22.

The preparation of chitosan-Ag nanocomposite for food packaging

دوره 6، شماره 2، شهریور 2019، صفحه 115-120
Shirin Fahimi؛ Hamid Reza Ghorbani

23.

The preparation of chitosan-Ag nanocomposite for food packaging

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده ، انتشار آنلاین از تاریخ 24 بهمن 1397
hamid reza ghorbani؛ sh fahimi

24.

ارزیابی فیتوشیمیایی سمیت سلولی، آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی اسانس گیاه دارویی Melissa officinalis L. در منطقه مریوان

دوره 8، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 16-29
مرتضی یزدانی؛ فرشته جوکار کاشی؛ زینب طلوعی؛ اکرم رحیمی مقدم

25.

بررسی اثرات ضد میکروبی منسوجات آغشته شده به عصاره گیاه زنجبیل بر برخی از میکروب های پاتوژن

دوره 15، شماره 4، آذر 1402، صفحه 11-18
حمیدرضا کریمی؛ محمدرضا بصیری؛ زهرا داراب

اولین صفحه صفحه قبل 1 2 صفحه بعد آخرین صفحه


سامانه مدیریت نشریات علمی. قدرت گرفته از سیناوب