| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,573,568 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,273,634 |
اثر کاربرد کلرید کلسیم و اسانس آویشن بر برخی صفات پس از برداشت میوه توت فرنگی | ||
| بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
| مقاله 3، دوره 10، ویژه نامه 2 - 2 - شماره پیاپی 35، مرداد 1393، صفحه 25-32 اصل مقاله (872.09 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| معصومه جنتی* ؛ وحید عبدوسی؛ مسعود مشهدی اکبر بوجار | ||
| چکیده | ||
| توتفرنگی میوه مورد پسند مشتری در سراسر دنیاست و عوامل مختلفی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن میگردد. در این پژوهش اثر غلظتهای 0، 100، 200 و 300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن باغی و کوهی و نیز محلول کلریدکلسیم بر برخی خصوصیات پس از برداشت میوه توتفرنگی بررسی شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان مواد جامد محلول، آسکوربیکاسید، آنتوسیانین، قندهایمحلول و فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز و آنزیم گلوتاتیونردوکتاز مورد بررسی قرار گرفت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی نسبت به سایر تیمارهای آزمایش، برمیزان مواد جامد محلول، آسکوربیکاسید، میزان آنتوسیانین و مقدار قندهای محلول اثرات معنیداری در سطح 5% داشته و غلظت 200 میکرولیتر بر لیتر آویشن کوهی نسبت به سایر تیمارها میزان فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز را کاهش داده و میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز را افزایش داد و اثر معنیداری در سطح 5% داشت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی در مقایسه با سایر غلظتها صفات مورد اندازهگیری را بیشتر بهبود بخشید و ازآنجایی که اسانسهای گیاهی بهدلیل دارابودن مواد مؤثره مختلف و خاصیت ضدقارچی خود موجب کاهش فساد و افزایش عمر انباری محصول توت فرنگی میگردد، در نتیجه میتواند ماندگاری میوهها را نسبت به میوههای شاهد افزایش دهد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسانس گیاهی؛ آویشنباغی؛ آویشنکوهی؛ پلی فنلاکسیداز؛ عمر پس از برداشت گلوتاتیون ردوکتاز | ||
| مراجع | ||
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,781 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,362 |
||