تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,246 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
تحول، رده بندی و خصوصیات فیزیکو- شیمیایی خاکهای تحت کشت پسته دشت سیرجان، استان کرمان | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
مقاله 4، دوره 10، شماره 2 - شماره پیاپی 36، شهریور 1393، صفحه 31-41 اصل مقاله (314.28 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی زینالدینی میمند* 1؛ محمد حسن مسیح آبادی2؛ مهرداد اسفندیاری3 | ||
1دانشجوی دکتری رشته خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران تهران، ایران | ||
2استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران تهران، ایران | ||
3استاد گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران تهران، ایران | ||
چکیده | ||
دشت سیرجان از مناطق اصلی و مستعد کشت پسته استان کرمان میباشد. در این مطالعه، بر اساس اطلاعات موجود یک ترانسکت شرقی- غربی عمود بر گسترش دشت انتخاب و تعداد 15 پروفیل در فیزیوگرافیهای موجود تحت کشت پسته حفر، تشریح و نمونهبرداری شدند. افق اکریک در لایه سطحی و افقهای مشخصه سالیک، جیپسیک و کمبیک در لایههای تحتانی تفکیک شده بود. در طول ترانکست پروفیلها از شرق به غرب در رده های انتی سولز و اریدی سولز ردهبندی شده و همچنین در شرق کمترین و در مرکز و غرب ترانسکت بیشترین تحول خاک مشاهده شد. از نظر فیزیوگرافی نیز آبرفتها و واریزههای بادبزنی شکل سنگریزهدار (شرق و جنوب شرق) نسبت به دشتهای سیلابی و اراضی پست (غرب) کمتر تحت تأثیر فرایندهای خاکسازی قرار گرفته بودند. میزان شوری لایه سطحی در پروفیلهای شرق ترانسکت حدود 4 و در غرب حدود 50 دسی زیمنس بر متر و در لایههای تحتانی نیز از حداقل 1/8 تا بیش از 70 دسی زیمنس بر متر به ترتیب در پروفیلهای 1 و 12 بود. تقریباً در کلیه پروفیلها بیشترین مقدار شوری، نسبت جذب سدیم و آنیونها و کاتیونها در لایههای دوم و سوم مشاهده شد. از مهمترین پارامترهای موثر بر کاهش تولید پسته بافت خاک و سنگریزه در شرق ترانسکت و در مرکز و غرب آن شوری، نسبت جذب سدیم، گچ و سطح آب زیر زمینی بالا در گذشته و خصوصیات فیزیکی خاک میباشد. مطالعه دقیق و پایش اطلاعات، اصلاح شوری و قلیاییت، مدیریت صحیح خاکهای گچی و بهبود شرایط حاصلخیزی خاک و ماده آلی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
Pestachia vera؛ تحول خاک؛ پروفیل خاک؛ حاصلخیزی خاک؛ طبقه بندی خاک؛ ساختار خاک | ||
مراجع | ||
10. Mohamadi J (2006) Pedometery 1 (classical statistics). Pelk press, Tehran. [In Persian].
11. Naghavi H (1996) Study of physical & chemical Characterization and soil formation and development of pistachio in Rafsanjan. M.Sc. Thesis, Esfahan University of Technology, Iran. [In Persian with English Abstract].
12. Pettapiece, WW (1995) Land suitability Rating System for Agricultural Crops- spring seeded small grains. Center for Land and Biological Resources and Research, Bulletin Technique. 63- 90 pp.
13. Rezaiinejad R (2009) Investigation of soils charasterictics evalution in Sirjan plain (Kerman province) due to land use change. M.Sc. Thesis, Shiraz University, Iran. [In Persian with English Abstract].
14. Salehi MH, Heydari M, Mohammadkhani M and Hosseinifard J (2009) Iranian J. Soil Research (Soil and water Sci). 23:1.
15. Shahriarpour R, Tajabadipour A and Mozaffari V (2011) Effect of Salinity and soil phosphorous on Growth and chemical composition of pistachio seedling. Communication in soil science and plant Analysis, 42.
16. Soil survey staff (2010) Keys to soil Taxonomy USDA-NRCS. 327 pp.
17. Sys C, Vanranst E and Debaveye J (1993) Land Evaluation, part I-III. Agricultural Publications. Brussels | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,742 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 950 |