تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,249 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مواد مغذی بر عملکرد مرغهای تخمگذار | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
مقاله 11، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 15، شهریور 1388، صفحه 135-142 اصل مقاله (132.76 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی نوبخت؛ یوسف مهمان نواز؛ سامان مهدوی | ||
عضو هیأت علمی گروه دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مواد مغذی بر عملکرد مرغهای تخمگذار انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 320 قطعه مرغ تخمگذار سویه تجاری های- لاین(W-36) از سن 32 تا 42 هفتگی در 5 تیمار و 4 تکرار (با تعداد 16 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار) انجام گرفت. جیرههای غذایی شامل جیره براساس توصیههای مواد مغذی راهنمای پرورش های- لاین (W-36) (شاهد)، جیره دارای 10 درصد مواد مغذی کمتر از توصیههای راهنمای پرورش های- لاین (W-36) ، جیره بر اساس توصیههای مواد مغذی NRC سال 1994، جیره دارای 10 درصد مواد مغذی بیشتر از NRC سال 1994 و جیره حاوی میانگین مواد مغذی توصیه شده در راهنمای پرورش های- لاین (W-36) وNRC سال 1994 با انرژی یکسان مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عملکرد و صفات تخممرغ تحت تأثیر معنیدار جیره های غذایی آزمایشی قرار گرفته اند (05/0>P). بر این اساس، وزن تخممرغ بین تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). بیشترین وزن تخممرغ (35/60 گرم) در تیمار شاهد مشاهده گردید. بین تیمارها از لحاظ تولید تودهای تخممرغ نیز اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0>P) و بیشترین مقدار تولید توده تخممرغ (72/53 گرم) در تیمار شاهد و کمترین آن (84/49 گرم) در تیمار دریافتکننده جیره بر اساس توصیههای مواد مغذی NRC سال 1994 مشاهده شد. همچنین تیمارهای آزمایشی در رابطه با ضریب تبدیل غذایی با هم اختلاف معنیدار داشته (05/0>P) و بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار شاهد (13/2) بود. اختلاف معنیداری نیز در خصوص وزن و ضخامت پوسته تخممرغ در بین گروههای آزمایشی مشاهده گردید (05/0>P). بیشترین وزن پوسته (07/6 گرم) به تیمار شاهد اختصاص داشت. همچنین کمترین ضخامت پوسته (304/0 میلی متر) در تیمار استفاده کننده از جیره بر اساس توصیههای مواد مغذی راهنمای پرورش های- لاین(W-36) (شاهد) مشاهده گردید. تفاوت معنیداری در رابطه با سایر صفات از جمله قیمت خوراک مصرفی به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که استفاده از توصیههای مواد مغذی راهنمای پرورش سویه تجاری های- لاین(W-36) باعث بهبود عملکرد و کیفیت پوسته تخممرغ میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
عملکرد؛ مرغ تخمگذار؛ سطوح مواد مغذی؛ کیفیت پوسته | ||
مراجع | ||
1- مبارک قدم، م. 1377. مقایسه عملکرد چندگروه از مرغان هیبرید تخمگذار تولید شده در ایران. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان،ص. 75-71 2- ولیزاده، م. و م. مقدم. 1373. طرحهای آزمایشی در کشاورزی. چاپ دوم. انتشارات پیشتاز علم، ص. 96-27
3. Anonymous. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th revised edition. National Research Council (NRC). National Academy Press. Washington. DC, 10-33.
4. Anonymous. 2006. Hy-Line variety W-36 commercial management guide. Hy-Line international publication. West Des Moines, Iowa U.S.A. Pp 56-70.
5. Courtis, J. A., and Wilson, G. C. 1990. Egg quality handbook. Queens land Department of primary industries, Austeralia, Pp 127-136.
6. Ehtesham, A., and Chowdhury, S. D. 2002. Reponses of laying chickens to diets formulated by following different feeding standards. Pakistan Journal of Nutrition 1(3): 127-131.
7. Inal, F., Coskun, B., Gulsen, N., and Kurtoglu, V. 2001. The effects of withdrawal of vitamin and trace mineral supplements from layer diets on egg yield and trace mineral composition. Britain Poultry Science 42: 77-80.
8. Keshavarz, K. 1998. Investigation on the possibility of reducing protein, phosphorus and calcium requirements of laying hens by manipulation of time access to these nutrients. Poultry Science 77: 1320-1332.
9. Leeson, S., Summers, J. D., and Caston, L. J. 2001. Response of layers to low nutrient density diets. Journal of Applied Poultry Research 10: 46-52.
10. Roland, D. A., Bryant, M. M., and Rabon, H. W. 1996. Influence of calcium and environmental temperature on performance of frist cycle commercial leghorns. Journal of Applied Poultry Research 3: 148-189.
11. SAS Institute. 1996. SAS Users guide: Statistics. Version 6.12. SAS Institute Inc., Cary, NC. 155-178.
12. Warren, W. A., and Emmert, J. L. 2000. Efficacy of phase- feeding in supporting growth performance of broiler chicks during the starter and finisher phases. Poultry Science 79: 764-770.
13. Wu, G., Liu, Z., Bryant, M. M., and Roland, D. A. 2005. Performance comparison and nutritional requirements of five commercial layer strains in phase. lV. International Journal of Poultry Science 4: 172-186.
14. Zimmerman, R. A. 1997. Management of egg size through precise nutrient delivery. Journal of Applied Poultry Research 6: 478-482. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,233 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 431 |