تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,456,174 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,470,966 |
بررسی تاثیر روش های تریمینگ(آراسته کردن) بر کیفیت و راندمان تولید فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 4، دوره 1، پیش شماره 2، تیر 1389، صفحه 35-42 اصل مقاله (532.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی حفار* 1؛ محمدرضا احمدی2؛ مازیار یحیوی3؛ قربان زارع گشتی* 4؛ عباسعلی مطلبی5؛ سید حسن جلیلی6؛ علی اصغر خانی پور6؛ انوشه کوچکیان6 | ||
1دانشگاه آزاداسلامی واحد بندرعباس | ||
2دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس | ||
4مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، بندر انزلی | ||
5موسسه تحقیقات شیلات ایران، | ||
6مرکز ملی تحقیقات شیلات ایران بندر انزلی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق برای تهیه فیله تریمینگ شده (آراسته شده) ماهی کپور نقره ای از 2 روش دستی(سنتی) و صنعتی(ماشینی) استفاده گردید ودر هر دو روش فاکتورهایی مانند اندازه گیری درصد اندام های مختلف در ماهی کامل و شکم خالی، اندازه گیری طول و عرض، وزن و قطر فیله قبل و بعد از تریمینگ،اندازه گیری سرعت تریمینگ،راندمان و درصد اضافات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این طرح نشان داد بیشترین راندمان فیله ماهی در دو روش تریمینگ دستی و صنعتی مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و ستون فقرات(بترتیب با 6/45 و 49درصد) و کمترین راندمان مربوط به تریمینگ فیله ماهی بدون پوست و بدون ستون فقرات می باشد. ولی فیله های تریمینگ شده بدون پوست وبدون ستون فقرات به روش صنعتی از نظر شکل ظاهری مصرف مطلوبتر میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
تریمینگ؛ ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix)؛ فیله | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 940 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 260 |