تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,371 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,936 |
تعیین میزان اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در شش گونه میگوی پرورشی و دریایی خلیج فارس | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 5، فروردین 1390، صفحه 37-48 اصل مقاله (897.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیده زهرا فلاح شمسی* 1؛ شعبانعلی نظامی1؛ حسین خارا1؛ شهروز برادران نویری2؛ علیرضا علیپور2؛ نرگس علیجانپور1؛ کاوه امیری1 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان | ||
2انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاریاری دکتر دادمان | ||
چکیده | ||
این تحقیق جهت تعیین میزان اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در بافت 6 گونه میگوی دریایی و پرورشی شامل گونه های میگوی موزی(Fenneropenaeus merguiensis)، ببری سبز(Penaeus semisulcatus)، سفید هندی(Fenneropenaeus indicus)، سرتیز(Metapenaeus affinis)، خنجری(Parapenaeopsis stylifera)و سفید غربی (Litopenaeus vannamei)،انجام شد. استخراج روغن از بافت گوشت میگوها به روش Bligh and Dyer, 1959 و با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مدل HP-6820 صورت پذیرفت. مهمترین اسیدهای چرب امگا-3 شناخته شده در شش گونه میگو، شامل اسیدهای چرب EPA (C20:5n-3)، DHA (C22:6n-3) و ETE (C20:3n-3) بودند. فراوانترین اسیدهای چرب اشباع(SFA) اسید پالمیتیک (C16:0)، و فراوانترین اسیدهای چرب تک غیر اشباع، فرم سیس اسید اولئیک (C18:1n9) بود. همچنین نتایج حاکی از میزان بالای اسیدهای چرب امگا-3 نسبت به امگا-6 در نمونه ها بود. بیشترین میزان نسبت PUFA/ SFA در گونه میگوی سرتیز و برابر با mg/g04/1 و کمترین میزان این نسبت در گونه ببری سبز برابر با mg/g86/0مشاهده گردید. فراوانترین مقدار اسیدهای چرب در گونه میگوی سفید غربی پرورشی موجود بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ امگا- 3؛ میگوی پرورشی؛ میگوی دریای؛ خلیج فارس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 755 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 240 |