تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,444,651 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,462,810 |
اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 2، دوره 2، شماره 8، دی 1390، صفحه 9-20 اصل مقاله (885.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مصطفی تاتینا* 1؛ رضا طاعتی2؛ محمود بهمنی3؛ مهدی سلطانی4؛ مهتاب قریب خانی5 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرانزلی | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تالش | ||
3انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان رشت | ||
4دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
5دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا | ||
چکیده | ||
ویتامین ها ترکیبات آلی پیچیده ای هستند، که اهمیت حیاتی برای ماهیان داشته و کمبود آنها باعث اختلالات شدید در بدن می گردد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین C و 0، 100 و 400 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و به مدت 15 هفته جهت پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شدند. تعداد 270 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به 18 تانک فایبرگلاس معرفی گردیدند. در پایان آزمایش تست استرس(شامل قرار گرفتن در معرض هوا، کاهش حجم آب و قطع هوادهی) انجام و 3 عدد ماهی از هر تانک به طور تصادفی خونگیری شدند. نتایج نشان داد که پس از انجام تست استرس حداقل و حداکثر مقدار کورتیزول در تیمارهای (9) mg/kg 400C 400E و (4) mg/kg 0C 100E (اثر توام ویتامین ها) و به ترتیب معادل 31/0 ± 69/25 و 44/0 ± 22/54 نانوگرم در میلی لیتر ثبت گردید که دارای اختلاف معنی دار آماری بودند(05/0>P). حداقل و حداکثر مقدار گلوکز پس از انجام تست استرس در تیمارهای (9) mg/kg 400C 400E و (2) mg/kg 100C 0E و به ترتیب 16/0 ± 49/68 و 38/0 ± 27/98 میلی گرم در دسی لیتر بود، که اختلاف معنی دار آماری را نشان داد(05/0 >P). با استناد به نتایج فوق می توان اظهار نمود که سطوح بالای ویتامین های C و E جیره و اثر متقابل آنها می توانند تاثیرات مثبتی در کاهش اثرات سوء استرس در ماهی استرلیاد داشته باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
استرس؛ کورتیزول؛ گلوکز؛ ویتامین C؛ ویتامین E؛ ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 884 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 267 |