تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,330 |
اندازه گیری و مقایسه کیفیت ترکیب شیمیایی بافت عضله سه گونه ماهی شوریده (Otolithes ruber)، قباد (Scomberomorus guttatus) و شیر (Scomberomorus commerson) خلیج فارس در فصل زمستان | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 10، تیر 1391، صفحه 69-75 اصل مقاله (807.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد ولایت زاده* ؛ ابوالفضل عسکری ساری | ||
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
چکیده | ||
این تحقیق در سال 1389 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر، رطوبت و در ماهی شوریده (Otolithes ruber)، قباد (Scomberomorus guttatus) و شیر (Scomberomorus commerson) خلیج فارس انجام شد. 9 نمونه ماهی از هرگونه در دی ماه از بازار ماهی اهواز تهیه شدند. طول کل ماهی شوریده، قباد و شیر به ترتیب 50/0±17/35، 57/0±33/49 و 5/4±38/53 سانتیمتر بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 و آزمون t انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد (05/0=P) تعیین گردید. بالاترین میزان چربی و خاکستر به ترتیب 1/0±4/3 و 01/0±63/1 درصد در عضله ماهی شیر و بالاترین میزان پروتئین و رطوبت 2/0±9/19 و 1/0±2/78 درصد به ترتیب در عضله ماهی قباد و شوریده بود. درمورد میزان فیبر و کربوهیدرات در همه نمونه های مورد مطالعه صفر بود. در این تحقیق بین میزان چربی و خاکستر عضله سه گونه ماهی شیر، شوریده و قباد اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0>P)، اما میزان پروتئین و رطوبت اختلاف معنی داری نداشت (05/0<P). | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی؛ عضله؛ پروتئین؛ چربی؛ خلیج فارس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 772 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 261 |