| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,557,153 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,266,833 |
تاثیرات اضافه نمودن ویتامین D در جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان بر روی سیستم ایمنی و فاکتورهای خونی | ||
| فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
| مقاله 5، دوره 4، شماره 16، دی 1392، صفحه 33-44 اصل مقاله (991.94 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سجاد دهقان زاده* ؛ عباسعلی زمینی؛ حسین خارا | ||
| دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان | ||
| چکیده | ||
| قزل آلای رنگین کمان جزو ماهیان پرورشی است که اساس یک صنعت در حال توسعه را تشکیل می دهد. به دلیل اهمیت امروزه این ماهی در صنعت آبزی پروری ، این تحقیق در 120 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی3 گرم به مدت 8 هفته در 12 تانک فایبرگلاس با تراکم 10 عدد بچه ماهی برای بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین D3 در فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی ، در3 تیمار غذایی و 1گروه شاهد با 3 تکرار،در غلظت های 3000 و 4000 و 5000 واحد بین المللی ویتامین D3 صورت پذیرفت. تحقیق حاضر نشان داد که افزایش مقادیر ویتامین D3 به جیره غذایی بچه ماهیان ، باعث افزایش سطوح ویتامین D پلاسمای خون و افزایش سطوح گلبول های سفید خون و ایمنوگلبولین کل گردید که بیانگر افزایش سیستم ایمنی بدن می باشد و در دیگر فاکتورهای خونی مانند هموگلوبین ، هماتوکریت ، نوتروفیل ، لنفوسیت ، مونوسیت ، ائوزونوفیل ، حجم متوسط گلبولی خونMCV ، غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز MCH، غلظت متوسط هموگلوبین های گلبول قرمز خون MCHC اختلاف معنادار آماری نداشته است(p>0.05). | ||
| کلیدواژهها | ||
| قزل آلای رنگین کمان؛ ویتامینD؛ فاکتورهای خونی؛ سیستم ایمنی؛ گلبول سفید خون؛ ایمنوگلبولین کل | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 774 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 213 |
||