تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,186 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,845 |
اثرات سطوح مختلف ویتامین C روی فاکتورهای رشد بچه تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) | ||
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 17، مهر 1393، صفحه 11-20 اصل مقاله (910.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
یعقوب پورغلام* 1؛ حسین خارا2؛ محمود محسنی3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات گیلان | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان | ||
3مؤسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان | ||
چکیده | ||
وجود ویتامین ها برای ماهیان ضروری است. نیاز های مربوط به ویتامینها در جیره تحت تاثیر اندازه، سن، میزان رشد، شرایط فیزیولوژیک، ترکیب غذایی جیره و... بستگی دارد. در این بررسی سطوح مختلف ویتامینC از نوع ال- آسکوربیل-2- پلی فسفات شامل: فاقد ویتامین C (تیمار1) و تیمارهای2 تا 6 به ترتیب حاوی 100، 200، 400، 800 و 1600 میلیگرم ویتامین Cدر هرکیلوگرم غذا در سه تکرار و به مدت 8 هفته جهت پرورش تاس ماهی سیبری در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که وزن نهایی، فاکتور رشد روزانه و میزان ضریب رشد ویژه در تیمار800 میلی گرم در کیلو گرم ویتامین C نسبت به سایر تیمارها بیشتر بوده و اختلاف آماری معنی داری را نشان داد(P<0.05). اگرچه در فاکتورهای ضریب چاقی، وزن بدن، بازده پروتئین، بیوماس و طول نهایی اختلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05). اما بیشترین مقدار آنها در سطح 800 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC و کمترین مقدار آن در تیمار 100 میلیگرم در کیلوگرم ویتامینC با هم مشترک بودند. کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار800 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC و بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 100 میلیگرم در کیلوگرم ویتامینC مشاهده گردید. که فاقد اختلاف معنی دار آماری بودند(P>0.05). با توجه به نتایج کسب شده و اندازه گیری شاخص های مختلف از نظر رشد و FCR می توان مناسب ترین سطح پیشنهادی ویتامینC را در محدوده وزنی و دمایی مورد آزمایش 800 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینC در نظر گرفت که خصوصاً می تواند در هفته های ابتدایی رشد موثر واقع گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویتامینC؛ شاخص های رشد؛ تاس ماهی سیبری؛ baerii .Acipenser | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 797 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 329 |