تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,169 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و روی بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد اسانس گل راعی | ||
اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی | ||
مقاله 5، دوره 8، 2(30) تابستان، تیر 1393، صفحه 181-192 اصل مقاله (284.56 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا زاده اسفهلان* 1؛ علی عبادی2؛ نادر فرساد اختر3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات اردبیل،گروه مهندسی کشاورزی، اردبیل، ایران | ||
2دانشیار گروه زراعت واصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات کودهای نیتروژن و روی بر صفات مورفولوژیک و عملکرد اسانس گیاه دارویی گل راعی آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه تبریز در سال 1391 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. ترکیبات تیماری شامل کود سولفات روی در سه سطح (صفر، سه در هزار و شش در هزار) و مقادیر کود اوره در چهار سطح (صفر، 50 ،100،150کیلوگرم در هکتار) که 50 درصد از مقادیر فوق بعد از 20 روز و مابقی (50 درصد) بعد از 40 روز از زمان انتقال اولیه نشاها، بود. در این بررسی صفات ارتفاع بوته،تعداد گل آذین، سطح برگ، وزن تر و خشک، میزان اسانس استخراج شده از گل راعی تعیین شد. نتایج نشان داد که صفات ارزیابی شده تحت تاثیر مقدار مصرف کودها قرار گرفتند، بهطوری که بیشترین ارتفاع بوته، تعداد گل آذین، سطح برگ و عملکرد اسانس با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به همراه کود سولفات روی به میزان شش در هزار و نیز بیشترین وزن تر و خشک اندامهای هوایی با مصرف نیتروژن 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به همراه کود سولفات روی با دُز سه در هزار حاصل شد. با توجه به اینکه هدف از کاشت گیاهان دارویی تولید بیشتر سرشاخههای گلدار به منظور تهیه اسانس بیشتر است، در این بررسی بیشترین مقدار اسانس با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و شش در هزار کود سولفات روی بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ اوره؛ سولفات روی؛ گل راعی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 873 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 884 |