تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,249 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
تحلیل دانش و نگرش نسبت به ایمنی غذایی در بین دانشجویان دانشگاههای شهر گرگان | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 5، 1 (17) بهار، خرداد 1394، صفحه 53-66 اصل مقاله (619.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آمنه آورند1؛ احمد عابدی سروستانی* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
بهداشت محصولات و فرآوردههای غذایی یکی از شاخصهای سلامت جوامع محسوب میشود. به همین دلیل، مصرفکنندگان میباید پیرامون شیوههای ایمن تهیه، ذخیرهسازی و آمادهسازی مواد غذایی اطلاعات کافی داشته باشند. هدف این مطالعه بررسی دانش و نگرش دانشجویان نسبت به ایمنی غذایی است. برای این منظور و با استفاده از روش تحقیق پیمایشی، 400 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای شهر گرگان در سال 1392 شامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه علوم پزشکی گرگان و دانشگاه گلستان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی آن از طریق مراجعه به متخصصان و پایایی آن با ضریب کرانباخ آلفا مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد که مهمترین منبع اطلاعاتی دانشجویان درباره ایمنی غذایی شامل خانواده و برنامههای تلویزیون میباشد. همچنین، سطح دانش و نگرش نسبت به ایمنی غذایی در بین جمعیت مورد مطالعه بهترتیب در حد «نسبتاً مناسب» و «خوب» قابل ارزیابی میباشد. در این بین، دانشجویان دختر در مقایسه با پسران، دارای دانش و همچنین نگرش مساعدتری نسبت به ایمنی غذایی هستند. بهعلاوه، دانش ایمنی غذایی با مقطع تحصیلی پاسخگویان و سطح تحصیلات و شغل والدین آنها دارای ارتباط معنیدار میباشد (05/0>p)، اما با سن، محل تولد و سکونت و همچنین نوع مسکن افراد ارتباط معنیداری نداشت. نگرش نسبت به ایمنی غذایی نیز فقط با محل تولد و مقطع تحصیلی در ارتباط میباشد. پیشنهاد مقاله حاضر در نظر گرفتن محتوای آموزشی مناسب درباره ایمنی غذایی در برنامههای تحصیلی دانشجویان و راهاندازی سیستم پایش بیماریهای ناشی از غذا میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی غذایی؛ دانش؛ نگرش؛ دانشجویان؛ شهر گرگان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,012 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 626 |