تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,265 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,900 |
مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی سماق (Rhus coriaria L.) بر باکتری اشریشیاکولای در شرایط آزمایشگاهی | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 3، 2 (10) تابستان، شهریور 1392، صفحه 1-8 اصل مقاله (399.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حمدالله مشتاقی1؛ مریم عباس والی1؛ الناز محمدی2؛ احمدرضا صفیان2؛ میلاد عادل* 3 | ||
1دانشگاه شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، استادیار گروه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران. | ||
2دانشگاه شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانشآموخته دکتری حرفهای دامپزشکی، شهرکرد، ایران. | ||
3پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی سماق (Rhuscoriaria L.) در غلظتهای 5/0%، 1%، 5/2% و 5% بر عصاره گوشت پخته شده گوساله (مدل غذایی) و محیط آبگوشت تریپتوز سوی براث (مدل آزمایشگاهی) آلوده به اشریشیا کولای در دو دمای 4 و 15 درجه سلسیوس در زمانهای صفر، 3، 6، 9، 12، 24و 48 ساعت به روش رقت لولهای و همچنین بررسی اثر ضد باکتریایی این عصاره به روش انتشار چاهک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی(MBC) عصاره سماق علیه این باکتری صورت گرفت. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره اتانولی سماق تاثیر قابل توجهی بر این باکتری در هر دو مدل غذایی و آزمایشگاهی دارد و رشد آن را در هر دو دما به صورت معنیداری مهار میکند (05/0P<). لازم به ذکر است که تاثیر این عصاره در مدل غذایی ضعیفتر از مدل آزمایشگاهی بود (05/0P<). نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی سماق دارای خاصیت ضد باکتریایی علیه باکتری اشریشیا کولای میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
سماق؛ اثرات ضد باکتری؛ اشریشیا کولای | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,673 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 574 |