| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,632,224 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,303,268 |
اثرات تفت دادن پنبه دانه بر محتوی گوسیپول، روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتئین آن | ||
| اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی | ||
| مقاله 8، دوره 4، 1(13) بهار، خرداد 1389، صفحه 95-106 اصل مقاله (218.92 K) | ||
| نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| مهدی تقی نژاد رودبنه* 1؛ سید روح الله ابراهیمی2 | ||
| 1استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | ||
| 2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس | ||
| چکیده | ||
| این آزمایش با هدف مطالعه ی اثرات عملآوری تفت دادن (در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه) بر محتوی گوسیپول آزاد، قابلیت هضم پروتئین، تجزیهپذیری ماده ی خشک و پروتئین خام و همچنین تعیین نوع پروتئین عبوری پنبه دانه، انجام شد. مقدار تجزیهپذیری ماده ی خشک و پروتئین به روش کیسههای نایلونی و با استفاده از سه رأس گاو نر تالشی اندازهگیری شد. تفت دادن در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه سبب کاهش مقدارگوسیپول آزاد موجود در پنبه دانه به میزان 17.5 و 21.3 درصد شد (0.05<P). تفت دادن اثر معنی داری بر قابلیت هضم آزمایشگاهی پنبه دانه نداشت (0.05<P). اگرچه تفت دادن سبب کاهش نرخ ثابت تجزیه پروتئین پنبه دانه گردید (0.05<P)، اما این عمل آوری اثر معنی داری (0.05<P) بر تجزیه پذیری موثر پروتئین پنبه دانه عمل آوری شده در مقایسه با پنبه دانه عمل آوری نشده، نداشته است (0.05<P). آنالیز الکتروفورزی زیر واحدهای پروتئینی در این مطالعه نشان داد که عملآوری تفت دادن در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه تغییر محسوسی در الگوی ناپدیدشدن زیر واحدهای پروتئینی پنبه دانه در زمان های مختلف انکوباسیون ایجاد نکرد. در این مطالعه اگرچه عملآوری تفت دادن به مدت 15 و 30 دقیقه سبب کاهش گوسیپول پنبه دانه شد ولی در کاهش تجزیهپذیری پروتئین پنبه دانه موثر نبود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| الکتروفورز؛ تجزیه پذیری شکمبه ای؛ تفت دادن؛ پنبه دانه؛ گوسیپول | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 989 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 655 |
||