تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,226 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,889 |
اثرات تفت دادن پنبه دانه بر محتوی گوسیپول، روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم پروتئین آن | ||
اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی | ||
مقاله 8، دوره 4، 1(13) بهار، خرداد 1389، صفحه 95-106 اصل مقاله (218.92 K) | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی تقی نژاد رودبنه* 1؛ سید روح الله ابراهیمی2 | ||
1استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | ||
2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس | ||
چکیده | ||
این آزمایش با هدف مطالعه ی اثرات عملآوری تفت دادن (در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه) بر محتوی گوسیپول آزاد، قابلیت هضم پروتئین، تجزیهپذیری ماده ی خشک و پروتئین خام و همچنین تعیین نوع پروتئین عبوری پنبه دانه، انجام شد. مقدار تجزیهپذیری ماده ی خشک و پروتئین به روش کیسههای نایلونی و با استفاده از سه رأس گاو نر تالشی اندازهگیری شد. تفت دادن در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه سبب کاهش مقدارگوسیپول آزاد موجود در پنبه دانه به میزان 17.5 و 21.3 درصد شد (0.05<P). تفت دادن اثر معنی داری بر قابلیت هضم آزمایشگاهی پنبه دانه نداشت (0.05<P). اگرچه تفت دادن سبب کاهش نرخ ثابت تجزیه پروتئین پنبه دانه گردید (0.05<P)، اما این عمل آوری اثر معنی داری (0.05<P) بر تجزیه پذیری موثر پروتئین پنبه دانه عمل آوری شده در مقایسه با پنبه دانه عمل آوری نشده، نداشته است (0.05<P). آنالیز الکتروفورزی زیر واحدهای پروتئینی در این مطالعه نشان داد که عملآوری تفت دادن در دمای 125 درجه ی سلسیوس به مدت 15 و 30 دقیقه تغییر محسوسی در الگوی ناپدیدشدن زیر واحدهای پروتئینی پنبه دانه در زمان های مختلف انکوباسیون ایجاد نکرد. در این مطالعه اگرچه عملآوری تفت دادن به مدت 15 و 30 دقیقه سبب کاهش گوسیپول پنبه دانه شد ولی در کاهش تجزیهپذیری پروتئین پنبه دانه موثر نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
الکتروفورز؛ تجزیه پذیری شکمبه ای؛ تفت دادن؛ پنبه دانه؛ گوسیپول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 982 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 649 |