تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,408 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,449,991 |
بررسی فراوانی ژیاردیازیس و میزان آلبومین سرمی در کارکنان مواد غذایی شهرستان بندرعباس | ||
بهداشت مواد غذایی | ||
مقاله 8، دوره 5، 2 (18) تابستان، شهریور 1394، صفحه 93-97 اصل مقاله (478.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مینو شاددل* 1؛ زهرا کمالی2 | ||
1دانشیار، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران | ||
22- کارشناس ارشد، آزمایشگاه تحقیقاتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
چکیده | ||
آلودگی به ژیاردیا لامبلیا با فقر بهداشتی و آلودگی آب و مواد غذایی ارتباط تنگاتنگ دارد و میتواند منجر به سوءجذب غذا و سوءتغذیه گردد. لذا هدف این مطالعه تعیین فراوانی آلودگی به ژیاردیا لامبلیا در کارکنان مواد غذایی بندرعباس و تعیین سطح آلبومین سرمی مبتلایان بود. در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی 6 ماه روی 11080 نمونه مدفوع افراد مراجعهکننده به آزمایشگاه مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان که به نوعی در ارتباط با مواد غذایی جامعه نیز بودند، آزمایش انجام شد و پس از تشخیص موارد ژیاردیازیس، تعداد 30 نفر از افراد آلوده به ژیاردیا لامبلیا و 30 نفر از افراد سالم بهترتیب بهعنوان گروه بیمار و شاهد انتخاب و میزان آلبومین سرمی آنان اندازهگیری شد. در مجموع 30 نفر (27/0%) به ژیاردیا لامبلیا آلوده بودند. سطح آلبومین سرمی در گروه بیمار و شاهد بهترتیب 8/46 و 9/53 گرم در لیتر بود. قوام مدفوع بیماران در 66% طبیعی بود و شدت آلودگی در 76% بیماران بهصورت حاد مشاهده شد. نتایج نشان داد 90% بیماران مذکر و شهرنشین بودند و سبزیجات خام مصرف میکردند. همچنین 66% آنها سن بین 20 تا 30 سال داشتند. تفاوت معنیداری (05/0p<) در سطح آلبومین سرمی بیماران مبتلا به ژیاردیازیس و افراد سالم مشاهده شد که بیانگر وجود عارضه سوءجذب ناشی از آلودگی با این انگل بود. بهنظر میرسد مصرف بالای سبزیجات خام، از راههای مهم انتقال ژیاردیالامبلیا باشد. طبق نتایج مطالعه، درصد بالایی از موارد شدت بالایی از آلودگی داشتند در حالی که برخی فاقد علایم بالینی بودند. این موضوع بیانگر وجود ناقلین مخفی در انتقال این انگل است. با توجه به آلودگی ژیاردیازیس در کارکنان مواد غذایی اهمیت و حساسیت شغل ایشان، دقت بیشتر در رعایت موازین بهداشتی ضروری است. | ||
کلیدواژهها | ||
آلبومین؛ ژیاردیازیس؛ کارکنان مواد غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 977 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 381 |