تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,325 |
جغرافیای تغذیه، رویکردی نوین در گردشگری شرق گیلان | ||
مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی | ||
مقاله 8، دوره 6، شماره 15، شهریور 1390، صفحه 120-137 اصل مقاله (2.13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اکبر معتمدی مهر* 1؛ حسین مصداقی2 | ||
1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، گروه جغرافیا، رشت، ایران | ||
2کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامهریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
در عصر حاضر گردشگری با هدف کشف پدیدههای تازه فرهنگی رفته رفته میرود تا جایگزین مقاصد تفریحی در این صنعت قرار گیرد. امروزه جغرافیای تغذیه در فضای جغرافیایی خاص خود و در ارتباط با سایر عناصر فضایی از اهداف پر طرفدار و پر درآمد در کشورهای پیشرو در امر توریسم محسوب میشود ؛ همان چیزی که کشور ترکیه به نحو احسن از آن استفاده میکند. منطقه شرق گیلان شامل شهرستانهای: آستانه اشرفیه، لاهیجان، سیاهکل، لنگرود، املش و رودسر جغرافیای تغذیه مخصوص به خود را دارد که میتواند به عنوان شناسهای برای گردشگری این منطقه قرار گیرد. در این مقاله پس از بیان تعاریف مربوط به جغرافیای تغذیه و ارتباط آن با توریسم ابعاد مختلف عناصر فضای جغرافیایی این منطقه بررسی شده است. در ادامه برای بیان دقیق تر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بر پایه مشاهدات عمدتاً میدانی و برگرفته از شیوه های رایج در جغرافیا، جغرافیای اقتصادی و معیشتی شرق گیلان، انواع خوردنیهای مردم در این منطقه، آداب غذا خوردن، باورها و اعتقادات مردم در ارتباط با تغذیه و... تبیین شده و برخی از ویژگیهای منحصر به فرد جغرافیایی فرهنگ غذایی شرق گیلان مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با تحلیل پرسشنامههای آماری و اثبات فرضیه از طریق آزمون همبستگی این طور نتیجه گیری شده که پرداختن به جغرافیای تغذیه شرق گیلان به توسعه گردشگری این مناطق منتهی میشود | ||
کلیدواژهها | ||
جغرافیای تغذیه؛ رویکرد نوین؛ توسعه گردشگری؛ شرق گیلان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 966 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,102 |