تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,534 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,355 |
بهینهسازی استخراج روغن هسته خرما در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی | ||
پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 3، آذر 1391، صفحه 25-30 اصل مقاله (530.69 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مسعود کاظمی* 1؛ صالح عبدالحسینی2 | ||
1استادیار شیمی کاربردی، گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش شرایط استخراج روغن از هسته 15 گونهی خرمای استانهای متفاوت ایران در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. بازده استخراج روغن از هسته خرما در مقیاس آزمایشگاهی، 6/2 تا 13/2% با میانگین حدود 9/5% به دست آمده است. شرایط بهینه لازم در مقیاس آزمایشگاهی و نیم صنعتی با استفاده از حلال پترولیوم اتر، بهدست آمد. بازده استخراج روغن در مقیاس نیم صنعتی 6/6% بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
خرما؛ Phoenix dactylifera؛ هسته خرما؛ بهینهسازی؛ استخراج روغن | ||
مراجع | ||
[1] Hojjati, M.; J. Food Science and Technology, 5, 69-74, 2008.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 475 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 974 |