تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,209 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,881 |
بررسی بقایای سموم کاربردی کلروپیریفوس و دلتامترین در چغندرقندهای استان اصفهان در سال 1389 | ||
تحقیقات نوین در گیاه پزشکی | ||
شناسنامه علمی شماره، دوره 3، شماره 1 - شماره پیاپی 9، خرداد 1390، صفحه 36-27 اصل مقاله (181.08 K) | ||
نویسندگان | ||
هاجر فخاری؛ علیرضا جلالی زند* ؛ منصوره شایقی؛ سید محمد ابطحی | ||
چکیده | ||
نگرانی جوامع از نقش آفت کش های پایدار در محیط و راهیابی آنها به چرخه غذایی از جمله موضوعات مهم بهداشتی و زیست محیطی است. به همین علت شناخت و اندازهگیری ترکیبات شیمیایی در مواد غذایی، محیط زیست و بدن موجودات زنده الزامی میباشد. در این مطالعه، که از تاریخ مهرماه 1389 شمسی تا اسفند ماه صورت گرفته است، باقیمانده دو سم کلروپیریفوس و دلتامترین در چغندر قند های مناطق چغندر کاری استان اصفهان در شهرستانهای اصفهان، برخوار، سمیرم، گلپایگان و فریدن با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا (HPTLC) بررسی شد. اندازهگیریمقادیر سموم کلروپیریفوس و دلتامترین بدست آمده از چغندرقندهای مورد برداشت در این شهرها نشان داد که بیشترین مقدار مربوط به سم کلروپیریفوس درشهرستان سمیرم و کمترین آن در گلپایگان مشاهده شد. در این میان مقدار باقیمانده سم فقط در چغندرقندهای شهر سمیرم مساوی یا بیشتر از حداکثر مجاز سم (05/0 میلیگرم سم در کیلوگرم چغندرقند) برآورد شد که این مقدار (mg/kg08/0=α) میباشد. در مورد سم دلتامرین مقدار باقیمانده سم در هیچکدام از مناطق بیش از حداکثر مجاز سم (01/0 میلی گرم در کیلو گرم چغندرقند) نبوده است و بیشترین میزان باقیمانده مربوط به منطقه برخوار میباشد و کمترین مقدار مربوط به دو منطقه اصفهان و گلپایگان است. | ||
کلیدواژهها | ||
باقیمانده حشره کش؛ روش کروماتوگرافی لایه نازک (HPTLC )؛ چغندر قند؛ اصفهان | ||
مراجع | ||
Ambrus. A., Hargital, E., Karoly, G., Fulop, A. & Lantos, J . 1981. General method for determination of pesticide residues in samples of plant origin, soil and water. 11 Thin layer chromatographic determination. Journal of AOAC International, 64 (3): 743-748. Arjmandi,R.1994. EcologicalAssessment ofPesticideUseinRice Fields. M.Sc.Thesis,Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran Christensen, K., Harper, B., Luukinen, B., Buhl, K., Stone, D. 2009. Chlorpyrifos Technical Fact Sheet. National pesticide information center, Oregan State University Extension Services. Available online in URL : http://npic.orst.edu/fact sheets/ Chlorptech. Pdf Hadian, Z. & Hosseini, M. 2006. Residues of chemical pesticides by gas chromatography - mass spectrometry in some vegetables, fruits and vegetables offered in the main square in Tehran in 2005. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology, 1 (2) :13-20Hassanzadeh, N.Bahramifar, N. & EsmaeiliSari, A.2008. Analysis ofpesticidesresiduesinfood(fruits, vegetables) asa serioushealthriskto consumers.18th National congress on Food Technology, 15-16 Oct. 2008, Mashhad, Iran Jahnson, M., Luukinen, B., Buhl, K. & Stone, D. 2010 . Deltamethrin Technical Fact sheet, National pesticide information center , Oregan State University Extension Services. Available online in URL: http://npic.orst.edu/fact sheets / Deltatech. Pdf Khodabandeh, N. 2006. Cultivation ofEndustrialPlant. Sepehr Publish Center, Tehran, Iran (in persian). Moffat, C.F., and Whittle, K., 1999. Environmental Contaminants in Food. Sheffiel Academic Press Ltd, UK. Rakhshani, E. 2005. Principles of Agricultural Toxicology. Farhangejame , Tehran, Iran Talebi Jahromi, kh. 2006. Pesticides Toxicology: University of Tehran Press, Tehran, Iran (in persian).Yadegarian, L. 2008. List of Pesticide Residues in Agricultural Products and Foodstuffs Limit Recommended in Iran, Codex and other Countries. Farshid Publication, Iran.Whitney, E.D, & Dvfvs, JE. 1999. Compendium of Beet Disease and Pests. Translated to Persian by, Mohamadigoltapeh, E., Pakdaman, B. & Rezaeidanesh, Y. Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran. (in persian).Zong-Mao, C, Yun-Hao, W. 1996.Chromatographic methods for the determination of pyrethrin and pyrethroid pesticide residue in crops, foods and environmental samples. Journal of Chromatography A, 754, 367-395. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 889 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 395 |