| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,580,453 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,276,801 |
ساخت الکترود سوربات گزین بر پایه PVC | ||
| پژوهش های کاربردی در شیمی | ||
| مقاله 2، دوره 5، شماره 3، آذر 1390، صفحه 11-16 اصل مقاله (443.28 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| منوچهر بهمئی* ؛ امیر قزلو | ||
| دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
| چکیده | ||
| اسیدهای آلی و نمکهای آنها به دلیل توانایی در جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها درصنایع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از این ترکیبها پتاسیم سوربات است. در این پژوهش مشخص شد که میتوان از ترکیب سوربات جیوه(Hg2(sorbate)2 ) (I) به عنوان یونوفر مناسب برای الکترود شناساگرغشایی بر پایه PVC حساس به یون سوربات در محیط آبی استفاده شود. پلی وینیل کلراید (Poly vinyl chloride: PVC) به عنوان بافت پلیمری، تری متیل دسیل آمونیوم برمید (Trimethyl Decyl Ammonium Bromide: TMDAB) به عنوان افزودنی یونی و دی اکتیل فتالات (Dioctyl Phthalate: DOP)، استوفنون (Acetophenon: AP) و استونیتریل (Acetonitryl: AN) به عنوان پلاستی سایزر بررسی شدند. بهترین نتیجهها زمانی مشاهده شد که غشاهایی با ترکیب درصد 33:2:2:63 از PVC : Ionophor : IonicAdditive : AP ساخته شد. این الکترود در گستره غلظتی مناسبی از یون سورباتM (10-5×4/5 – 10-1×1)، با شیب نرنستی 57/87mV∕dec کار میکند. حد تشخیص پایین الکترود 5-10×2 M است. همچنین الکترود پیشنهادی به طور موفقیت آمیزی برای اندازهگیری سوربات پتاسیم موجود در نمونه سس مایونز به کار گرفته شده است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| الکترود سوربات گزین؛ غشای PVC؛ سوربات پتاسیم | ||
| مراجع | ||
|
[1] Eastman Chemical Company; Sorbic Acid and Potassium Sorbate as Cosmetic Preservatives, Printed in U.S.A.; 1-17; April 1998. [7] Mihyar G. F., Yousif A. K., Yamani M. I.; Journal of Food Composition and Analysis, 12, 53-61; 1999. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 953 |
||