تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,326 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,941 |
بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضداکسیدانی برگ گیاه عناب از خانواده راماسیائه از منطقه قم | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 10، تیر 1392، صفحه 45-56 اصل مقاله (596.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر، اسانسها و عصارههای استخراج شده از گیاهان به عنوان منبع تولید محصولات طبیعی مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. در این تحقیق، مطالعه بر روی یک گیاه (Ziziphus Nummularia Linn.) از خانواده عناب از منطقهی قم انجام شده است. در این مطالعه، برگ خشک شده گیاه با روش تقطیر با آب مورد عمل اسانسگیری قرار گرفته و اسانسهای بهدست آمده، با استفاده از دستگاه کروماتوگراف گازی جفت شده با طیف سنج جرمی مورد آنالیز قرار گرفتند. آنگاه با استفاده از ضرایب بازداری کواتس و مقایسه طیف جرمی نمونه با طیفهای جرمی موجود در منابع و بانکهای اطلاعاتی، اجزای تشکیل دهنده روغنهای اسانسی مشخص گردیدند. بر اساس نتایج حاصل، در اسانس برگ گیاه(Ziziphus Nummularia Linn.)، تعداد 44 ترکیب و در عصاره هگزانی تعداد 20 ترکیب شناسایی شدند. در مرحلهی بعدی، استخراج عصاره از برگ توسط حلال های متانول، اتیل استات، دی کلرو متان و هگزان به روش خیساندن و سوکسله انجام شد و اثرات ضداکسیدانی عصارههای مذکور با استفاده از دو روش DPPH و بتا کاروتن– لینولئیک اسید سنجیده و با ضد اکسیدان استاندارد BHT مقایسه شد، که از این میان، عصاره برگ در حلال دی کلرومتان و هگزان بیشترین فعالیت ضداکسیدانی نشان داد. فعالیت ضدمیکروبی نمونههای گیاهی بر روی تعدادی از محیطهای کشت باکتری به روش دیسک انجام پذیرفت که نتایج نشان داد که عصارههای حاصل از برگ این گیاه، عملکرد چندانی در جلوگیری از رشد میکروارگانیسمهای مورد مطالعه ندارند. | ||
کلیدواژهها | ||
عناب؛ اسانس؛ اثر ضداکسیدانی؛ فعالیت ضدمیکروبی؛ راماسیائه (Rhammaceae) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,288 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 638 |