تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,148 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,811 |
مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی پوست میوه بادنجان، استخراج شده به دو روش گرمایی و تحت امواج مایکروویو | ||
فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
مقاله 15، دوره 2، شماره 7، مهر 1391، صفحه 19-28 اصل مقاله (2.58 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
غلامرضا نجفی 1، مریم اخباری 2، زهرا آقامیری 2 در این پژوهش، خواص آنتی اکسیدانی پوست میوه بادنجان (Solanum melongena L.) کاشته شده در ایران (مزارع اطراف کاشان) برای اولین بار اندازهگیری شدند. نتایج، نشان دهنده فعالیت چشمگیر آنتی اکسیدانی در نمونه مورد مطالعه بود. به منظور بررسی اثر امواج مایکروویو بر کمیت و خواص کیفی عصاره، راندمان و فعالیت آنتی اکسیدانی عصارههای استخراج شده از روش سوکسله و استخراج با کمک امواج مایکروویو مقایسه شدند. فعالیت و 2- دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازیل) با استاندارد ) DPPH آنتی اکسیدانی با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد بوتیل هیدروکسی تولوئن) تعیین شد. نتایج نشان دادند که هر دو نمونه عصارههای استخراج شده در مقایسه ) BHT توانایی بالایی در مهار رادیکال آزاد دارند؛ مواد فعال آنتیاکسیدانی با راندمان BHT با آنتی اکسیدان استاندارد بالایی تحت امواج مایکروویو قابل استخراج میباشند؛ این امواج، در زمانهای کوتاه، اثر تخریبی بر مواد آنتیاکسیدان موجود در گیاه نداشته و راندمان استخراج نیز در دو روش مورد مطالعه تفاوت چشمگیری ندارد. کاشته شده در ایران (مزارع (Solanum melongena L.) در این پژوهش، خواص آنتی اکسیدانی پوست میوه بادنجان اطراف کاشان) برای اولین بار اندازهگیری شدند. نتایج، نشان دهنده فعالیت چشمگیر آنتی اکسیدانی در نمونه مورد مطالعه بود. به منظور بررسی اثر امواج مایکروویو بر کمیت و خواص کیفی عصاره، راندمان و فعالیت آنتی اکسیدانی عصارههای استخراج شده از روش سوکسله و استخراج با کمک امواج مایکروویو مقایسه شدند. فعالیت 2و 2- دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازیل) با استاندارد ) DPPH آنتی اکسیدانی با استفاده از... | ||
کلیدواژهها | ||
Solanum melongena؛ استخراج با کمک مایکروویو؛ پوست میوه بادنجان؛ DPPH فعالیت آنتیاکسیدانی؛ رادیکالآزاد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,089 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 462 |