تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,313 |
اثر مقادیر مختلف پتاسیم و منگنز بر خصوصیات و عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در شمال خوزستان | ||
بوم شناسی گیاهان زراعی | ||
مقاله 3، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 41، آذر 1394، صفحه 29-23 اصل مقاله (766.15 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/aej.2015.520858 | ||
نویسندگان | ||
حسین عبیدی* 1؛ بهنام حبیبی خانیانی2؛ حمید شریفی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول دزفول، ایران | ||
2استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول دزفول، ایران | ||
3استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول دزفول، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین اثر مقادیر مختلف پتاسیم و منگنز بر خصوصیات و عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در منطقه شمال خوزستان، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده نواری با سه تکرار به صورت کشت پاییزه سال زراعی 93-1392 در منطقه هفتتپه شهرستان شوش دانیال اجرا گردید. در اجرای این تحقیق از ژنوتیپ منوژرم مقاوم و پرمحصول اسپارتاک استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل کود پتاسیم در چهار سطح 0، 1، 2، 3 کیلوگرم در هکتار و منگنز در سه سطح0، 1، 2 کیلوگرم در هکتار بودند. مصرف کود پتاسیم به صورت محلولپاشی اثر معنیداری بر عملکرد ریشه و شکر سفید داشت. بالاترین عملکرد ریشه و شکر در تیمار 3 کیلوگرم در هکتار کود پتاسیم با عملکرد ریشه 6/80 تن در هکتار و عملکرد شکر سفید 63/13 تن در هکتار حاصل گردید. کاربرد منگنز اثر معنیداری بر عملکرد ریشه و سایر صفات مورد بررسی نداشت. همچنین، کاربرد سطوح مختلف کودهای پتاسیم و منگنز تأثیر چندانی بر خصوصیات کیفی چغندرقند از قبیل نیتروژن مضره، سدیم و پتاسیم موجود در ریشه، ضریب استحصال قند، درصد قند ملاس، درصد قند خام و درصد قند سفید نداشت. در مجموع، مصرف پتاسیم و منگنز در طول دوره رشد رویشی بوتههای چغندرقند قابل توصیه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه گیاهی؛ ریزمغذی؛ شکر سفید؛ عناصر پرمصرف؛ عناصر کم مصرف؛ قند خام | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,160 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 724 |