تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,975 |
اثر چغندر لبویی (Beta vulgaris) و کلم برگ قرمز (Brasissica oleracea) بر شاخصهای رشد ماهی گلدفیش (Carassius auratus) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 2، دوره 10، شماره 2، شهریور 1394، صفحه 20-32 اصل مقاله (510.93 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
مژگان خدادادی* 1؛ مریم شاپوری2؛ مهران جواهری بابلی1؛ راضیه علمداری1 | ||
1گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
2گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر خوراکی چغندر لبویی (Beta vulgaris) و کلم برگ قرمز (Brasissicaoleracea) که دارای بتاکاروتن طبیعی میباشند، بر روی رشد ماهی گلدفیش (Carassius auratus) با سطوح مشخص (1 ، 3 و 5 درصد) مورد مطالعه قرار گرفته است. 120 عدد ماهی گلدفیش با میانگین وزنی 008/0±14/5گرم به صورت تصادفی در دوازده آکواریوم معرفی و در سه گروه و هر گروه با سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. در پایان دوره شصت روزه پرورش، شاخص های رشد در ماهی های تغذیه شده با جیرههای آزمایشی بررسی شد. مقایسه میانگین صفات در تیمارهای مختلف نشان داد که تیمار حاوی یک درصد چغندر لبویی، بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب رشد ویژه را داشت و اختلاف معنی دار بین تیمارها مشاهده شد (05/0P<) ولی افزایش وزن و ضریب رشد ویژه تیمار حاوی یک درصد چغندر لبویی با تیمار شاهد اختلاف معنیداری نداشت (05/0P≥).بیشترین میزان غذای مصرفی در ماهیان تغذیه شده با تیمار 5 درصد کلم و کمترین آن در تیمار یک درصد چغندر لبویی مشاهده شد، در حالی که بین سایر تیمارها اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0P≥). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده با جیره یک درصد چغندر لبویی بدست آمد که اختلاف معنیداری با ماهیان تیمار 5 درصد کلمبرگ قرمز معادل با بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی، داشت (05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی طلایی ((Carassius auratus؛ چغندر لبویی؛ کلم برگ قرمز؛ رشد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 747 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,045 |