تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,292 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,921 |
بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 1، دوره 7، شماره 1، خرداد 1391، صفحه 1-11 اصل مقاله (439.83 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
پریسا امانی نژاد* 1؛ حسین عمادی1؛ مژگان امتیاز جو1؛ همایون حسین زاده صحافی2 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال | ||
2سازمان تحقیقات شیلات ایران ، تهران | ||
چکیده | ||
این مطالعه به بررسی اثر جلبک Dunaliella salinaبرتغییرات ایمونوگلوبینها و نرخ ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان میپردازد. شاخصهای استفاده شده دراین مطالعه تعیین میزان ایمونوگلوبینهای IgM، IgG، IgA و IgE خون و بررسی تغییرات در شاخصهای ایمنی و درصد تلفات ماهیان بوده است. ماهیها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلای خالص به مقادیر صفر (شاهد)، 5، 7، 9و 11گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3ماه تغذیه شدند و سپس در دو مرحله، یکی در ابتدای ماه اول)ماهیان 1+_100 گرمی) شاهد 1 و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (ماهیان 10+_500گرمی) شاهد2 به علاوه 4 تیمار، برای گرفتن خون به طور تصادفی انتخاب (به تعداد 25 عدد) شدند و نمونههای خون جهت سنجش ایمونوگلوبولین به آزمایشگاه، فرستاده شد. نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد، که سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM و IgA در پلاسمای ماهیهایی که با جلبک دونالی یلا تغذیه شدهاند، دارای اختلاف آماری معنیداری (05/0P<) در مقایسه با گروه شاهد میباشند. سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM و IgA با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافت. میزانIgM و IgA به ترتیب به میزان (1 ± 10) و (1 ± 2) میلی گرم در دسی لیتر در پلاسمای ماهیها افزایش یافت. سطوح ایمونوگلوبولینهای IgG و IgE تغییری در جهت افزایش از خود نشان ندادند. نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات مشخص نمودند که ماهیان در وزنهای مختلف تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازشپذیری قابل توجه آنها با شرایط تغذیهای میباشد. توجه به نتایج حاضر نشان میدهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزلآلای رنگین کمان در نتیجة تغذیه با جلبک دونالی یلا افزایش مییابد. افزایش این شاخصها نشان دهندة این است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزلآلای رنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگین کمان؛ ایمونوگلوبولین؛ جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 300 |