تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,220 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,887 |
اثرات غلظت های مختلف نمک طعام بر رشد، برون ریزش آمونیوم، فعالیت نیترات ردوکتازی و محتوای پروتئین کل در جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 3، آذر 1390، صفحه 76-82 اصل مقاله (249.15 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
افضل سادات برهانی سبزوار* 1؛ مه لقا قربانلی2 | ||
1گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان،گرگان | ||
2گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد واحد گرگان | ||
چکیده | ||
این پژوهش ، تأثیر محیط کشت های با غلظت های مختلف نمک( 5/2 و 5/7 و 5/12 درصد نمک طعام) بر رشد، برون ریزش آمونیوم ، فعالیت نیترات ردوکتازی و محتوای پروتئین کل در جلبک Dunaliella salina مورد بررسی قرار گرفت. سویه جلبک مورد آزمایش از آزمایشگاه تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی شهید بهشتی تهیه و در ارلن های 250 میلی لیتری در 100 میلی لیتر محیط کشت، کشت داده شد. شرایط کشت در آزمایشگاه با ایجاد محیط کشت استریل ، شدت نور 5000 لوکس ،دمای20 25 ، هوادهی روزانه یک ساعت فراهم شد.پس از خوگیری جلبک به مدت دوازده روز، به صورت روزانه به شمارش سلولی وبررسی میکروسکوپی مورفولوژی سلول ها اقدام گردید و درخاتمه سنجش ها انجام شد. گونه مزبوردر همه غلظت ها ( 5/2 ، 5/7 و 5/12 درصد نمک طعام) خوگیری ورشد مناسبی را نشان دادند. میزان رشد ، برون ریزش آمونیوم ، فعالیت نیترات ردوکتازی و محتوای پروتئین کل در این جلبکمورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین رشد در تیمار5/7 درصد نمک طعام اتفاق افتاد(رشد بهینه)و دورشدن از این میزان غلظت نمک، سبب کاهش معنی داری در رشد شد(05/0 P | ||
کلیدواژهها | ||
دونالیلا سالینا؛ نمک؛ آمونیوم؛ پروتئین؛ نیترات ردوکتاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 306 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 415 |