| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,562,408 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,270 |
مقایسه اجزاء روغنی استخراج شده از گیاه Hyssopus officinalis L. دو روش تقطیر با آب و ماکروویو | ||
| فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
| مقاله 21، دوره 5، شماره 19، آذر 1394، صفحه 37-45 اصل مقاله (574.84 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| مونا توکلی؛ زهرا آقاجانی* | ||
| دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم | ||
| چکیده | ||
| گیاه زوفا (Hyssopusofficinalis L.) یکی از گیاهان دارویی مهمی است که در مرکز و جنوب اروپا، غرب آسیا، شمال آفریقا و همچنین در ایران در نواحی جنگلی استانهای مازندران، گیلان، ارتفاعات استان البرز و سمنان رشد میکند. استخراج اولین مرحله اساسی را در تحقیقات گیاهان دارویی تشکیل می دهد و آماده سازی عصاره ها از گیاهان، نقطه شروعی برای جداسازی و خالص سازی اجزای شیمیایی در گیاهان هستند. در این پژوهش، ابتدا اسانس از اندامهای هوایی گیاه Hyssopus officinalis L. به دو روش تقطیر با آب و مایکروویو استخراج شد و سپس آنالیز و شنـاسـایی ترکـیبات شیـمیایی اسـانـسها با اسـتفاده از دسـتگاه GC-MSصورت پذیرفت. در این آنالیز 31 ترکیب بوسیله روش تقطیر با آب و 36 ترکیب در روش مایکروویو مشخص شد. در روش تقطیر با آب سیس پینوکامفن (32/45 %)، ترانس پینوکامفن (00/18%)، بتا پینن (24/10 %) و المول (87/3 %) و در روش مایکروویو ترکیبات سیس پینوکامفن (48/63 %)، المول (67/6 %)، اورتو منتاترین (55/5%) و بی سیکلوجرماکرن (43/4 %) به عنوان ترکیبات اصلی شناخته شدند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| “Hyssopus officinalis L.”؛ ”GC-MS”؛ "پینوکامفن"؛ "اسانس" | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 845 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,526 |
||