| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,635,993 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,305,556 |
شناسایی اسیدهای چرب روغن دانهی گیاه بابونه اورآ ((Matricaria urea L. با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی | ||
| فصلنامه بیولوژی کاربردی | ||
| مقاله 24، دوره 5، شماره 17، خرداد 1394، صفحه 47-57 اصل مقاله (1.03 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| زهرا آقاجانی* ؛ مهرنوش اکبری | ||
| دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم | ||
| چکیده | ||
| بابونه یکی از مهمترین داروهای شناخته شده توسط انسان و یکی از پر مصرف ترین گیاهان دارویی در اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی، استرالیا و کشورهای آفریقایی است که عمدتا به منظور استفاده از اسانس آبی رنگ آن کشت می شود و با توجه به کاربرد روز افزون آن در صنایع دار و سازی، آرایشی و بهداشتی، عطر سازی و تهیه چاشنی های غذائی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این مطالعه، دانهی گیاه بابونه) (Matricaria urea L. خریداری شده از شرکت پاکان بذر اصفهان خرد شد و توسط دستگاه سوکسله روغن گیری شد و روغن به دست آمده توسط دستگاه روتاری تغلیظ شد. اسیدهای چرب به دست آمده توسط روش استری کردن به استر تبدیل شد. نمونه به دست آمده رقیق و سپس توسط GC/MS آنالیز شد. از میان 66 ترکیب جداسازی شده 22 ترکیب شناسایی شد، که 7/91% از روغن را تشکیل میدادند. ترکیبات اصلی به ترتیب0/53 و 8/15 که به ترتیب 8,11-Octadecadienoic acid, methyl ester و n-Decane بودند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| ”روغن کشی”؛ “استری کردن”؛ “بابونه ی اورا” | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 829 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,561 |
||