تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,550,106 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,688,647 |
مقایسه فاکتورهای خونی و میزان رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان Oncorhyncus mykiss در آب لبشور و شیرین | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 3، آذر 1389، صفحه 1-10 اصل مقاله (256.25 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
شهره مسائلی* 1؛ همایون حسین زاده صحافی2؛ مرتضی علیزاده2؛ حسین نگارستان2 | ||
1دانشکده علوم فنون دریایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
2مؤسسه تحقیقات شیلات ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تغییرات فاکتورهای خونی ومقایسه رشد ماهیان قزل آلا در آب لب شوربا شوری برابر 9/8گرم بر لیتر و آب شیرین مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این تحقیق، تعداد 180 قطعه بچه ماهی قزل آلا با وزن 1/0 ± 1/47 گرم در 6 حوضچه پلی اتیلنی با ظرفیت 5/1 مترمکعب آب رها سازی گردید . هر تیمار (آب لب شور و آب شیرین)در 3 تکرار انجام گردید . در طول دوره آزمایش کلیه شرایط محیط زیست دیگرثابت نگهداشته شد. غذادهی در طول دوره پرورش به طور یکسان برای هر دو تیمار و با توجه به دمای آب و بیوماس ماهی ها صورت گرفت. هر 15 روز یکبار از ماهیان زیست سنجی انجام و ثبت گردید. پس از 126 روز ماهیان به صورت زنده به آزمایشگاه انتقال و پس از توزین (گرم) و طول سنجی(سانتی متر) ،خونگیری مستقیم از قلب انجام گردید، وفاکتورهای خونی موردنظر اندازه گیری شد . نتایج نشان داد رشد ماهیان در آب لب شور بعد از مرحله سوم بیومتری افزایش معنی داری نسبت به تیمار دیگر نشان داد. ( 05/0 p< ). میزان WBC, RBC, Hb ,Hct ,MCV ,MCH ,MCHC ,Lymph ,Throm و یون پتاسیم درخون ماهیان در آب لب شور افزایش معنی داری نسبت به آب شیرین نشان داد(05/0 > P). Mono و Neut و Eos و یون سدیم درخون ماهیان آب لب شور و آب شیرین نسبت به هم اختلاف معنی داری نداشتند (05/0 p<). | ||
کلیدواژهها | ||
فاکتورهای خونی؛ قزل آلای رنگین کمان؛ آب لب شور؛ آب شیرین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 333 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 165 |