تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,314 |
بررسی اثر پوست سبز گردو بر رشد ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 2، دوره 11، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 11-21 اصل مقاله (451.18 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
محمد عباسی عقدا* 1؛ عبدالرحیم وثوقی1؛ عباس متین فر2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
2مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر خوراکی پوست سبز گردو بر رشد ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 60 عدد ماهی اسکار آلبینو با میانگین وزن 18/0 ± 01/5 گرم و میانگین طول 23/2 ± 84/54 میلی متر در قالب 3 تیمار و یک شاهد و هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. تعداد 12 دستگاه آکواریوم در ابعاد 50 × 40 × 33 سانتی متر مورد استفاده قرار گرفت. گروه شاهد با غذای بدون افزودنی (غذای پایه) تغذیه گردید. تیمار اول با غذای حاوی 1/0 درصد ، تیمار دوم با غذای حاوی 2/0 درصد و تیمار سوم با غذای حاوی 3/0 درصد پوست سبز گردو تغذیه گردیدند. مدت 8 هفته (56 روز) دوره پرورش به طول انجامید. هر 20 روز یکبار زیستسنجی (Biometry) شامل وزن سنجی و طول سنجی، انجام گردید. میانگین دمای آب آکواریوم ها در طول دوره مطالعه برابر 09/1 ± 07/28 درجه سانتی گراد، میانگین اکسیژن محلول برابر 15/0 ± 38/5 میلی گرم در لیتر، میانگین pH 33/0 ± 03/8 و میانگین TDS 32/1 ± 27/33 میلی گرم در لیتراندازه گیری شد.پس از پایان دوره پرورش نتایج نشان دادند که از نظر شاخص های رشد، شاهد با میانگین وزن 08/1 ± 15/22 گرم و میانگین افزایش وزن 21/1 ± 06/17 گرم دارای بیشترین میزان نرخ رشد بود و در مقایسه با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0>P). تیمار 3 با میانگین وزن 56/0 ± 95/6 گرم و میانگین افزایش وزن 64/0 ± 12/2 گرم کمترین میزان نرخ رشد را از خود نشان دادند. درصد افزایش وزن بدن نیز نشان داد گروه شاهد با میانگین 62/38 ± 01/337 درصد بیشترین میزان را داشته و در مقایسه با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (05/0>P). تیمار 3 با میانگین 48/15 ± 60/44 درصد کمترین میزان درصد افزایش وزن را دارا بودند.تیمار 2 با میانگین 95 درصد بیشترین میزان بازماندگی را داشته و با تیمار 1 دارای اختلاف معنی دار بود (05/0>P). ولی نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی دار نداشت (05/0≤P). تیمار 1 با میانگین 55 درصد بازماندگی، کمترین میزان درصد بازماندگی را دارا بود. به طور کلی نتایج نشان داد استفاده از پوست سبز گردو در جیره می تواند سبب کاهش فاکتورهای رشد در ماهی اسکار شود. همچنین میزان 3/0 درصد پوست سبز گردو در جیره بیشترین تأثیر را در کاهش رشد ماهی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پوست سبز گردو؛ رشد؛ ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 449 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 318 |