تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,502 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,308 |
ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره متانولی برگ گیاه پنج انگشت (Vitex agnus castus) بر پایداری اکسیداتیو روغن سویا طی نگهداری | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 2 - شماره پیاپی 28، شهریور 1395، صفحه 21-34 اصل مقاله (671.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سانیا منصوری اطمینان* 1؛ امیرحیسن الهامی راد1؛ محمد حسین حداد خداپرست2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، واحد سبزوار ، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
2ستاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش عصاره متانولی برگ گیاه پنج انگشت استخراج و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن سویا طی نگهداری مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، عصاره استخراج شده در غلظتهای مختلف (200، 400، 600، 800 و 1000 پیپیام) به روغن سویای تصفیه شده فاقد آنتی اکسیدان افزوده شد و پایداری اکسایشی روغن در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت پنج روز از طریق اندازهگیری عدد دی اِن کنژوگه، عدد پراکسید و طول دوره القاء بررسی و با فعالیت آنتی اکسیدان سنتزی BHT به میزان 200 پیپیام مقایسه گردید. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره برگ گیاه پنج انگشت، میزان ترکیبات پلی فنولی و فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد عصاره افزایش یافته و بجز غلظت 200 پیپیام، سایر غلظتهای عصاره در سطح بالاتری نسبت به نمونه BHTبه میزان 200 پیپیام قرار داشتند. همچنین، نتایج حاصل از بررسی پایداری اکسایشی روغن حاوی غلظتهای مختلف عصاره نشان داد که غلظت 1000 پیپیام عصاره نسبت به آنتی اکسیدان سنتزی BHT در غلظت 200 پیپیام و نمونه شاهد به دلیل داشتن مقادیر بالاتر ترکیبات پلی فنولی و توکوفرولی در پایداری اکسایشی روغن سویا و کاهش عدد پراکسید و دی اِن مزدوج تأثیر بیشتری داشت. بدین ترتیب عصاره متانولی برگ گیاه پنج انگشت به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی ارزان قیمت و در دسترس میتواند در صنعت غذا و دارو مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ گیاه پنج انگشت؛ آنتی اکسیدانهای طبیعی؛ روغن سویا؛ پایداری اکسایشی | ||
مراجع | ||
Lee SJ. Umano K, Shibamoto T and Lee | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 915 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 996 |