تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
جداسازی گردوهای پر، نیم پر و پوک به روش غیر مخرب با استفاده از منطق فازی | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 45-58 اصل مقاله (1020.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
گردو یکی از مهمترین محصولات باغی در سراسر جهان است. این محصول در کشاورزی ایران نیز نقش مهمی دارد. یکی از دلایل مقدار کم صادرات گردوی ایرانی، محصول غیریکنواخت است که استفاده از ارقام متفاوت از دلایل آن است. یکی از بهترین راهحلها برای از بین بردن عدم یکنواختی محصول گردو در افزایش صادرات آن، درجهبندی گردو با پوسته یا مغز گردو (پوستهجدا) با استفاده از یک روش غیرمخرب میباشد. هدف کلی از انجام این پژوهش جداسازی گردوهای پر، نیم پر و پوک، بدون شکستن آنها با تکیه بر روشهای آنالیز صدا و منطق فازی انجام شد. در جداسازی گردو با استفاده از اکوستیک از پردازش صدای برخورد استفاده شد. در این راستا پارامترهای مؤثر در جداسازی و تشخیص کیفیت مورد نظر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. از جمله این پارامترها میتوان به ویژگی هندسی، اندازه و شکل گردو اشاره نمود. به همین منظور تعداد 300 عدد گردو برای استفاده در آزمایشها از یک باغ گردو و به صورت تصادفی انتخاب شد.در این مرحله هر گردو از سه جهت پشت، پهلو و شکم با ارتفاع 30 سانتیمتر از سطح محفظه صدا، رهاسازی شد، در ادامه صداها بوسیله آکوستیک ضربه روی محفظه صدای ساخته شده با سطح چوبی و شیب 45 درجه توسط میکروفن موجود در آن دریافت و ضبط گردید. دادههای حاصل از سیگنالهای صوتی در حوزه زمان در رایانه ذخیره و کدنویسی در محیط برنامهنویسی نرمافزار MATLAB انجام گردید، سپس بوسیله منطق فازی تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که، در مورد طبقهبندی گردو، درختهای تصمیمگیری به علت سادگی ساختار و ایجاد قوانین فازی و مقادیر آستانهای توابع عضویت، باعث آسان نمودن سامانه استنتاج فازی با دقت بالا میگردد. مدل نهایی فازی ارائه شده برای طبقهبندی گردو به 2 کلاسه برابر با دقت 087/0 درصد جداسازی و 3 کلاسه با دقت 80 0/0 درصد جداسازی بدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
گردو؛ منطق فازی؛ پردازش صدا؛ غیر مخرب؛ درجهبندی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 509 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 231 |