تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,815 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,640,391 |
غنی سازی نان بروتشن با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 2، شهریور 1388، صفحه 1-9 اصل مقاله (617.21 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
سهراب معینی1؛ الهام رحیم زاده* 1؛ علی اصغر خانی پور2 | ||
1دانشکده علوم و فنون دریایی ، واحد تهران شمال ، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان ، بندر انزلی | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از کنسانتره پروتئین ماهییا FPC (Fish Protein Concentrate)، برای غنی سازی نان مورد توجه قرار گرفته است . در این تحقیق از کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای( Hypophthalmichthys molitrix ) جهت غنی سازی نان بروتشن با افزودن مقادیر 5/2، 5، 7 و 10 درصد استفاده شد. بر اساس آزمایش های چشایی نان حاوی 5 و 7 درصد مورد قبول ارزیابان حرفه ای قرار گرفت. آزمایش های شیمیایی بر روی این دو نمونه و نمونه شاهد نشان داد که در نمونه شاهد درصد پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر به ترتیب : 43/11، 13/1، 69/29 و 014/2 و برای نمونه حاوی 5 درصد FPC : 36/15، 14/1، 27/34، 22/1 و نمونه حاوی 7 درصد FPC : 17، 15/1 ، 25/36 و 42/2 درصد بود . نتایج آزمون فارینوگراف نشان داد که میزان جذب آب در خمیرهای حاوی FPC حدود 2-1 درصد افزایش یافت و همچنین مدت زمان نگهداری نمونه های غنی شده با 5 و 7 درصد FPC نیز تا 48 ساعت تعیین گردید. لذا با توجه به نتایج به دست آمده، غنی سازی نان بروتشن با 7 - 5 درصد کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای پیشنهاد می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کنسانتره پروتئین ماهی؛ ماهی کپور نقره ای؛ پروتئین؛ نان بروتشن | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 360 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 716 |