تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,362 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,972 |
مقایسه ترکیبات بافت عضله ماهی شلج (Aspius vorax) و حمری (Carasobarbus luteus) رودخانه کرخه استان خوزستان | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 5، دوره 11، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 41-49 اصل مقاله (179.77 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
احمد جلیزی1؛ ابوالفضل عسکری ساری1؛ مژده چله مال دزفول نژاد1؛ محمد ولایت زاده* 2 | ||
1گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
2باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین و مقایسه میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در دو گونه ماهی شلج (Aspius vorax) و حمری (Carasobarbus luteus) انجام شد. 15 قطعه ماهی حمری و 12 قطعه ماهی شلج از رودخانه کرخه تهیه شدند. میانگین میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت در ماهی حمری به ترتیب 36/0±19/17، 15/0±23/3، 07/0±28/1 و 32/0±03/74 درصد و در ماهی شلج به ترتیب 36/0±10/18، 20/0±60/2، 09/0±18/1 و 40/0±10/72 درصد به دست آمد. میزان رطوبت بین دو گونه حمری و شلج اختلاف معنی داری داشت (05/0P<)، اما بین میزان پروتئین، خاکستر و چربی در دو گونه مورد مطالعه ماهی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P≥). میزان پروتئین در عضله ماهی شلج بالاتر از ماهی حمری بود، اما میزان چربی، رطوبت و خاکستر در عضله ماهی حمری بالاتر از ماهی شلج به دست آمد. بنابراین نتایج نشان می دهد که از نظر پروتئین جانوری ماهی شلج نسبت به ماهی حمری مناسب تر است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ چربی؛ فیبر؛ کربوهیدرات؛ ماهی حمری؛ ماهی شلج | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 706 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 358 |