تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,441,116 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,460,538 |
تأثیر سالسیلیک اسید بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه گشنیز (Coriandurum sativum L.) | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 2، تیر 1395، صفحه 177-195 اصل مقاله (418.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی تأثیرسطوح مختلف سالسیلیک اسید بر میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان پراکسیداز (POD) و گایاکول پراکسیداز (GPX) و پلی فنل اکسیداز (PPO)، کلروفیل b، a و کارتنوئید گیاه دارویی گشنیز، در قالب طرح کاملاُ تصادفی در سه تکرار در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل در سال 1392 انجام شد. تیمار اسید سالسیلیک اسید در چهار سطح 0، 1، 5/1 و 2 میلیمولار بود. نتایج نشان داد در سطح 2 میلیمولار فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان پراکسیداز (POD) و گایاکول پراکسیداز (GPX) و پلی فنل اکسیداز (PPO)، کلروفیل b، a و کارتنوئید نسبت به شاهد به ترتیب 96/72، 22/90، 70/91، 34/75، 34/85 و 12/81 درصد افزایش معنی داری نشان داد. به نظر میرسد سالسیلیک اسید با تولید آنتی اکسیدانها و افزایش رنگیزههای فتوسنتزی در غلظتهای بالاتر از 1 میلیمولار تا حدودی باعث بهبود رشد در گیاه گشنیز در شرایط آزمایش گردد | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای آنتی اکسیدان؛ گشنیز؛ رنگیزههای فتوسنتزی و سالسیلیک اسید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 222 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 305 |