تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,346 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,960 |
تعیین مقادیر هیستامین و رابطه آن با بار میکروبی در ماهی شوریده Otolithes ruber))نگهداری شده در یخ | ||
پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 1، خرداد 1388، صفحه 1-9 اصل مقاله (283.73 K) | ||
نوع مقاله: تحقیقی | ||
نویسندگان | ||
امیرمجتبی ستوده؛ سهراب معینی؛ پریسا نجاتخواه معنوی | ||
دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، ماهیان شوریده نگهداری شده در یخ برای یک دوره 18 روزه ، غلظت آمین بیوژن هیستامین و ارتباط آن با تغییرات بار باکتریایی (باکتریهای سرمادوست و مزوفیل) در بازه های زمانی 3 روزه مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6 ، 9 ، 12 ، 15 و 18 ). آمین بیوژن هیستامین در روز اول نگهداری ماهیان بوسیله دستگاه HPLC تشخیص داده نشد ( ردیابی نشد) و ردیابی این آمین از روزپنجم نگهداری بود. بهترین همبستگی (98=%2R) بین آمین هیستامین وبار باکتریایی مزوفیل یافت شد و این باکتریها، در طول دوره تفاوت معنی داری(05/0p<) را نشان دادند. غلظت اولیه هیستامین 49/1 میکروگرم بر گرم بود و در انتهای دوره به 21/14 میکروگرم بر گرم رسید که در این زمان بار باکتریایی مزوفیل به بیش از CFU/g 107 رسیده بود. بنظر می رسد که تغییرات سطوح هیستامین شاخص مناسبی برای ارزیابی تازگی ماهی شوریده بر اساس نتایج این تحقیق باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آمین بیوژن؛ پوترسین؛ ماهی شوریده؛ بار باکتریایی؛ نگهداری در یخ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 205 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 244 |