| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,554,029 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,265,669 |
تغییرات باکتریولوژیک و شیمیایی TVB-N ماهی سفید در دماهای 18- و 4 درجه سانتیگراد استان مازندران | ||
| پژوهش های علوم و فنون دریایی | ||
| مقاله 4، دوره 4، شماره 1، خرداد 1388، صفحه 35-43 اصل مقاله (309.85 K) | ||
| نویسندگان | ||
| هدایت حسینی؛ شیلا صفائیان؛ هما صادقی | ||
| دانشکده علوم وفنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه بررسی تغییرات باکتریولوژی و پروتئینی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum (Kamensky)) در طی زمان نگهداری در دو دمای (18-) و (4+) درجه سانتیگراد صورت پذیرفت. 13 عدد ماهی سفید از ساحل منطقه نوشهر در اردیبهشت 1387 بلافاصله پس از صید نمونهبرداری گردید. در گروه اول 7 عدد ماهی در دمای 4 سانتیگراد و در گروه دوم 6 عدد ماهی در دمای 18- سانتیگراد قرار گرفتند. نمونههای گروه اول در روزهای صفر، سوم، ششم، نهم، دوازدهم، پانزدهم و هیجدهم و نمونههای گروه دوم در روزهای صفر، سوم، چهل، پنجم، نودم، صد و سی پنجم و صد و هشتادم از نظر تغییرات باکتریولوژیکال و بازهای فرار مورد آزمون قرار گرفتند. براساس نتایج به دست آمده ماهیان نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد در روز دوازدهم شاخص میزان فساد شیمیایی (TVB-N) به 1/32 میلیگرم بر 100 گرم به حداکثر مجاز مصرف رسید و در روز پانزدهم نیز شاخص فساد میکروبی، یعنی تعداد باکتریهای مزوفیل هوازی به cfu/g107×7/1 حداکثر تعداد مجاز مصرف رسید. در گروه ماهیانی که در دمای 18- سانتیگراد نگهدای شدند. در روز صد و هشتادم میزان شاخص فساد شیمیایی (TVB-N) به 30 میلیگرم بر 100 گرم رسید و شاخصهای میکروبی (باکتریاییهای مزوفیل هوازی، سرمادوست، کلیفرمی و استافیلوکوکوس اورئوس) در حد فساد قابل قبول مصرف باقی ماند. برای هر مورد آنچه به نظر میرسد. کاهش دما بر روی کاهش سرعت فساد اثر مستقیم دارد و همچنین در شرایط سرما و انجماد میزان شاخص شیمیایی در مقایسه وضعیت بهتری نسبت به میزان شاخصهای میکروبی نشان داد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| دما؛ انجماد؛ باکتریولوژی و ماهی سفید | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 237 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 288 |
||