تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,221 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,632,467 |
تعیین روند مصرف انرژی جهت تولید محصولات باغی (مطالعة موردی: شهرستان بوئین زهرا استان قزوین ) | ||
مجله مهندسی زیست سامانه | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 3، آذر 1391، صفحه 34-49 اصل مقاله (1.94 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش روند انرژی مصرفی برای تولید چهار محصول باغی، پسته، هلو، شلیل و سیب درختی بعنوان محصولات باغی عمده شهرستان بوئین زهرا مورد بررسی قرار گرفت. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز پرسش نامههای مقدماتی طراحی شده که برای پیش آزمون اولیه در مصاحبه با تعدادی باغدار در منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در باغات با مساحت کمتر و بیشتر از 5/0 هکتار بیشترین میزان مصرف انرژی برای تولید هلو بود(به ترتیب برابر 19146 و 35648 مگاژول در هکتار). انرژی ستانده نیز در تولید سیب بیشترین مقدار را دارا بود (به ترتیب برابر 48800 و 56120 مگاژول در هکتار). انرژی سوخت و کود بیشترین سهم را در مصرف انرژی ورودی بخود اختصاص دادهاند. در باغات با مساحت کمتر از 5/0 هکتار انرژی معادل مصرف سوخت در تولید هلو، سیب، شلیل و پسته به ترتیب برابر 6300 ، 5100، 3600 و 3458 مگاژول در هکتار (به ترتیب 33، 22، 29 و 22 درصد کل مصرف انرژی ورودی) بود. انرژی کود نیز به ترتیب برابر 5800 ، 5360، 4800 و 4638 مگاژول در هکتار(به ترتیب 30، 33، 27 و 30 درصد کل مصرف انرژی ورودی) بود. در باغات با مساحت بیشتر از 5/0 هکتار وضعیت مصرف انرژی به لحاظ ورودی و خروجی تا حدی متفاوت از باغات با مساحت کمتر از 5/0 هکتار بود. بیشترین میزان مصرف انرژی مربوط به کودهای شیمیایی و بیولوژیکی بود. این مقدار در تولید هلو، شلیل، سیب و پسته به ترتیب برابر 12300، 11560، 11680 و 8600 مگاژول در هکتار (به ترتیب 34، 33، 36 و 32 درصد کل مصرف انرژی ورودی) بود. | ||
کلیدواژهها | ||
مصرف انرژی؛ محصولات باغی؛ مساحت باغ؛ انرژی ستانده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 221 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 298 |