| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,572,961 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,273,419 |
مقایسه استخراج لیکوپن از پوست گوجهفرنگی با کاربرد فراصوت و عدم اعمال آن بهروش رویهپاسخ | ||
| نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
| مقاله 12، دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 23، خرداد 1394، صفحه 105-118 اصل مقاله (271.31 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| با توجه به اینکه لیکوپن از خاصیت آنتیاکسیدانی و رنگ دهندگی قوی برخوردار بوده و بدلیل وجود مقدار زیاد این رنگدانه در پوست گوجه فرنگی، در این تحقیق به امکان استخراج آن و تاثیر سه متغیر دما، زمان و نسبت حلال به نمونه بر میزان استخراج با و بدون اعمال فراصوت پرداخته شده است. جهت کاربرد امواج فراصوت از حمام آبی فراصوت و برای مقایسه نتایج از آزمایشات شاهد با کاربرد هیتر همزن مغناطیسی استفاده گردید. نقشه انجام آزمونها نیز توسط روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی چرخشپذیر تعیین گردید. بیشترین غلظت لیکوپن استخراج شده در صورت کاربرد فراصوت 497/2 میلیگرم بر لیتر و در صورت عدم کاربرد آن 772/1 میلیگرم بر لیتر حاصل گردید. از بین متغیرهای مورد بررسی در این تحقیق مشخص گردید که دمای استخراج بیشترین تاثیر را بر میزان استخراج داشته و زمان تاثیر معنیداری بر میزان استخراج نداشته است. این نتایج در هر دو حالت با و بدون اعمال فراصوت مشاهده گردید. مقایسه غلظت لیکوپن استخراجی در شرایط بهینه، با حالت بدون اعمال فراصوت حاکی از افزایش37 درصدی در میزان استخراج است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| لیکوپن؛ گوجه فرنگی؛ استخراج؛ فراصوت؛ رویهپاسخ | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 590 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 509 |
||