تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,153 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,815 |
اثر ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر عملکرد رویشی و اسانس گیاه دارویی مریم گلی (Salvia officinalis) | ||
اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 4، دی 1395، صفحه 431-442 اصل مقاله (749.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله تحقیقاتی | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه اثر ورمی کمپوست و کودهای زیستی بر عملکرد رویشی و اسانس گیاه دارویی مریم گلی، آزمایشی در سال ۱۳۹4 به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان آمل با ارتفاع 430 متر از سطح دریا اجرا گردید. ورمی کمپوست در 4 سطح به عنوان فاکتور اول شامل 1 تن در هکتار، 10 تن در هکتار، 20 تن در هکتار و 30 تن در هکتار و فاکتور دوم کاربرد باکتری های محرک رشد در دو سطح شامل مصرف آزوسپیریلوم و عدم مصرف بودند. استفاده از تیمارهای مختلف ورمی کمپوست و مصرف باکتری بر صفات درصد اسانس، وزن خشک ریشه، طول ریشه، حجم ریشه، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، وزن خشک اندام هوایی وزن خشک کل تاثیر مثبت و معنی داری در سطح احتمال 1 درصد به همراه داشت. اثر متقابل باکتری و ورمی کمپوست تاثیر معنی داری بر درصد اسانس نداشته است. مصرف باکتری آزوسپرلیوم و کاربرد 20 تن کود ورمی کمپوست با 55.93 گرم در متر مربع بیشترین وزن خشک ریشه را دارا بود. بیشترین مقدار وزن خشک برگ در تیمار 20 تن ورمی کمپوست و مصرف باکتری با مقدار 63.10 گرم در متر مربع حاصل شد. بیشترین مقدار وزن خشک اندام هوایی در تیمار مصرف 20 تن ورمی کمپوست در هکتار با استفاده از باکتری محرک رشد به مقدار 165.10 گرم در متر مربع بدست آمد و کمترین مقدار این صفت در تیمار عدم مصرف باکتری آزوسپرلیوم و کاربرد یک تن ورمی کمپوست 69.20 گرم در متر مربع مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اجزای عملکرد؛ آزوسپرلیوم؛ اسانس؛ ورمی کمپوست | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 464 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 433 |