تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,552,000 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,724,314 |
بهینه سازی فرمولاسیون پوشش خوراکی متیل سلولز و عصاره آویشن شیرازی بر کیفیت وعمر انباری انگور | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 24، شهریور 1394، صفحه 15-24 اصل مقاله (285.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در اینتحقیق، تاثیرهمزمان پوششدهی بامتیلسلولزوعصارهآویشنشیرازی برروی کیفیت وانبارمانی انگور موردارزیابی قرارگرفت. سطوح متیلسلولزمورداستفاده ۱/۰ ، ۳/۰ و۵/۰ گرم وعصارهآویشنشیرازی درغلظتهای 0، ۱۲5و۲۵۰ میکرولیتراستفاده شد. درتهیه محلول های پوششدهی ازگلیسرول خوراکی درمقادیر ۲۵، ۴۵ و۶۵ درصدمیزان متیلسلولزبه عنوان پلاستیسایزراستفادهگردید. پوششدهی حبههای انگور به روش غوطهوری انجام شد. تیمارها در دمای ۱±6 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی ۷۰ درصد نگهداری شدند ودر طی مدت زمان ۲۱ روز با فواصل زمانی ۵ روز مورد آزمایش قرارگرفتند. آزمایشات انجامگرفته شامل اندازهگیری درصد افتوزن، موادجامدمحلول(TSS)، اسیدیته کل(TA)، سفتیمیوه و اندازهگیری رنگ می باشد. پس از تجزیهوتحلیلآماری تیمارهای آزمایششده به روش سطح پاسخ(RSM)، مشخصشدکه افتوزنمیوهکاهشیافته وسفتی میوه و تغییرات رنگ آن درطی مدت نگهداری حفظ گردید. فرمولاسیون های پوششدهی برروی حفظ میزان موادجامدمحلول تاثیرکم و برروی اسیدیته کل بیتاثیر بودند. مقادیر بهینه فرمولاسیون پوشش دهی برای دستیابی به بهترین پاسخ ها، به ترتیب 1/0 گرم متیل سلولز، 99/499 میکرولیترعصاره آویشن شیرازی و 1/0 میلی لیتر گلیسرول بدست آمد. این پوشش خوراکی توانست ماندگاری میوه انگور را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن شیرازی؛ متیل سلولز؛ پوششخوراکی؛ انگور؛ روش سطح پاسخ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 311 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 823 |