تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,148 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,811 |
تأثیر اسیدی کردن مستقیم شیر بر قابلیت زیستی بیفیدوباکتریوم لاکتیس (LAFTI B94) در طول نگهداری پنیر سفید ایرانی | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 24، شهریور 1394، صفحه 26-31 اصل مقاله (209.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
تأثیر اسیدی کردن مستقیم شیر روی قابلیت زیستی بیفیدوباکتریوم لاکتیس (LAFTI B94) و خواص کیفی و حسی پنیرسفید ایرانی بررسی گردید. تیمارها عبارت بودند از کنترل I حاوی استارتر تجاری و بدون باکتری پروبیوتیک (C1)، کنترل II دارای اسید لاکتیک و بدون باکتری پروبیوتیک (C2)، تیمار حاوی استارتر تجاری به همراه بیفیدوباکتریوم لاکتیس (BL)و تیمار حاوی اسید لاکتیک و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (BLA). نمونههای تولیدی در دمای1±5 درجه سانتی گراد به مدت 60 روز نگهداری شدند. در طول نگهداری قابلیت زیستی بیفیدوباکتریوم لاکتیس، pH، درصد نمک، خاکستر و چربی، رنگ و خواص حسی پنیرها تعیین گردید. نتایج تجزیه آماری دادها نشان داد که در طی نگهداری، تعداد بیفیدوباکتریوم لاکتیس در نمونههای پنیر BLA و BL به ترتیب حدود 5/1 و 1/2 سیکل لگاریتمی کاهش یافت (05/0P<). در تمام نمونههای پروبیوتیک تعداد باکتریهای زنده مانده بیش از حداقل مقدار توصیه شده لازم برای ایجاد اثرات مفیدی در سلامتی انسان (7 10-6 10 کلنی در گرم) بود. با اسیدی کردن مستقیم شیر مقدار pH و درصد نمک به طور معنی داری افزایش نشان داد (05/0P<). با توجه به نتایج تعیین رنگ، در انتهای دوره نگهداری، پارامترهایL* و a* و b* به طور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). همچنین بین نمونههای پنیر از نظر خواص حسی اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0P>). لذا روش اسیدی کردن مستقیم شیر میتواند به عنوان روش جایگزین استفاده از استارتر تجاری در تولید پنیر سفید ایرانی پروبیوتیک باشد تا قابلیت زیستی باکتری های پروبیوتیک در محصول افزایش یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
پنیر سفید ایرانی؛ پروبیوتیک؛ قابلیت زیستی؛ بیفیدوباکتریوم لاکتیس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 368 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 458 |