تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,512 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,315 |
تأثیراستفاده از پودر تفاله گوجه فرنگی به عنوان منبع پروتئینی غیر گوشتی بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی وحسی سوسیس | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 24، شهریور 1394، صفحه 89-96 اصل مقاله (165.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
دراین پژوهش، ابتدا ضایعات حاصل از صنایع تبدیلی گوجه فرنگی جمع آوری، خشک و آسیاب گردید. سپس پودر تفاله گوجه فرنگی در مقادیر 1، 2، 3، 4 و 5 درصد به فرمولاسیون سوسیس 60 درصد گوشت افزوده شد که به ترتیب تیمارهای 1 تا 5 نامگذاری شدند. به منظور بررسی تأثیر اضافه کردن پودر تفاله گوجه فرنگی بر خواص شیمیایی، میکروبی و حسی نمونههای سوسیس، میزان پروتئین، خاکستر و pH نمونهها مورد ارزیابی قرار گرفت. دراین مرحله شمارش کلی میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس ارئوس، کلستریدیوم ولشای، اشریشیا کلی ، کلیفرم و سالمونلا مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد، افزودن پودر تفاله گوجه فرنگی به فرمولاسیون سوسیس سبب افزایش معنیداری در میزان پروتئین (از 45/15 در نمونه شاهد به 40/17 درصد در تیمار 5)، خاکستر (از 16/2 در نمونه شاهد به 62/2 در تیمار 5 و کاهش pH(از 31/6 در نمونه شاهد به 80/5 در تیمار 5) گردید. شمارش کلی میکروارگانیسمها در نمونه شاهد کمتر از سایر تیمارها بود. همچنین تمامی فرمولها، شمارش کلی میکروبی خیلی پایینتری از حد مجاز استاندارد ملی ایران داشتند. از دیدگاه گروه ارزیاب تیمار حاوی 4 درصد پودر تفاله گوجه فرنگی بالاترین امتیاز را از نظر پذیرش کلی کسب کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی حسی؛ تفاله گوجه فرنگی؛ سوسیس؛ ضایعات | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 363 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,562 |