تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,464,039 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,476,134 |
بررسی تأثیر مدت زمان خیساندن و جوانهزنی ارقام جو بر میزان بتاگلوکان و خصوصیات کیفی مالت حاصل از آنها | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 1 - شماره پیاپی 19، خرداد 1393، صفحه 33-43 اصل مقاله (182.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر اثر مدت زمان خیساندن و جوانهزنی روی میزان بتاگلوکان و خصوصیات کیفی مالت تهیه شده از جو رقم ماهور و لاین 5D، شامل راندمان مالتسازی، وزن هزاردانه، پروتئین کل و پروتئین محلول با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایشات فاکتوریل با دو سطح واریته جو، سه سطح مدت زمان خیساندن (12، 24 و 48 ساعت)، سه سطح مدت زمان جوانهزنی (3، 5 و 7 روز) و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، کمینه میزان بتاگلوکان (58/0 درصد) در مالت تهیه شده از رقم ماهور و بیشینه آن (92/0 درصد) در مالت حاصل از لاین 5D مشاهده شد که این اختلاف از نظر آماری معنیدار بود (01/0p<). از بین ارقام مورد مطالعه مالت حاصل از لاین5D نسبت به رقم ماهور از میزان راندمان مالتسازی و وزن هزاردانه بالاتری برخوردار بود و با افزایش مدت زمان خیساندن و جوانهزنی میزان بتاگلوکان، راندمان مالتسازی و وزن هزاردانه کاهش معنیداری داشت (01/0p<). نتایج همبستگی بین صفات کیفی مالت جو نشان داد که بین بتاگلوکان با پروتئینکل و بین راندمان مالتسازی با بتاگلوکان به ترتیب همبستگی منفی و مثبت معنیداری وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
بتاگلوکان؛ جو؛ خصوصیات کیفی؛ مالتسازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 551 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 524 |