تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,851 |
تاثیر فیبر هویج در زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و کیفیت ماست میوه ای زردآلو با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 12، دوره 6، شماره 1 - شماره پیاپی 19، خرداد 1393، صفحه 113-122 اصل مقاله (507.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تاثیر افزایش فیبر هویج در طول نگهداری بر رشد لاکتوباسیلوس کازئی، خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکربی ماست میوهای زردآلو با استفاده از طرح آزمایشی (CCF) و روش سطح پاسخ RSM)) بررسی گردید. مقدار فیبر هویج در محدوده 5/1-0 درصد و زمان نگهداری در محدوده 20-2 روز بود. نتایج حاصل نشان داد با افزایش مقدار فیبر، تعداد کلنیهای لاکتوباسیلوس کازیی و درصد خاکستر به طور معنی داری افزایش و درصد سینرزیس و رطوبت بطور معنیداری کاهش یافت (P<0.05). در طول زمان نگهداری نیز درصد اسیدیته، سینرزیس، تعداد کلنیهای لاکتوباسیلوس کازیی و کپک بطور معنیداری افزایش و pH و نعداد کلنیهای مخمر بطور معنیداری کاهش یافت (P<0.05). نتایج تجزیه آماری ارزیابی حسی نمونههای ماست نیز حاکی است با افزایش مقدار فیبر شاخص رنگ و طعم نمونههای ماست میوهای کاهش پیدا کرد (P<0.05). با توجه به نتایج این تحقیق شرایط بهینه تهیه ماست میوهای زردآلو عبارت از مقدار فیبر هویج 13/1 درصد و زمان نگهداری 15 روز بود. در این شرایط جمعیت لاکتوباسیلوس کازیی در حدود 1/8 سیکل لگاریتمی، رطوبت 88/77 درصد، سینرزیس 34/35 درصد، و امتیاز رنگ و طعم به ترتیب 16/3 و 73/2 از 5 تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوباسیلوس کازیی؛ فیبر هویج و ماست میوهای | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 383 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 613 |