تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,966 |
تعیین برخی خواص مکانیکی پسته دهانبسته (ارقام بومی قزوین) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 11، دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 20، شهریور 1393، صفحه 93-102 اصل مقاله (284.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مواد کشاورزی، تأثیر عمدهای روی عملکرد و بازده ماشینها و دستگاههای خط فرآوری دارد. در این تحقیق، برخی خواص مکانیکی پسته دهانبسته ارقام قزوینی(قزوینی و بویین زهرایی)، شامل نیروی شکست، تغییر شکل تا نقطه شکست و انرژی شکست در سه سطح رطوبت (5/3، 12، 5/19 درصد تر پایه) و در دو جهت بارگذاری اندازهگیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد که تاثیر رطوبت بر نیروی شکست پسته دهان بسته در هر دو رقم با افزایش رطوبت به صورت معنیداری در سطح احتمال 1 درصد کاهش مییابند، اما تغییر شکل تا نقطه شکست با افزایش رطوبت افزایش مییابد. تاثیر رطوبت بر انرژی شکست معنیدار نبود. تاثیر جهت بارگذاری و رقم بر خواص مکانیکی ذکر شده معنیدار نبود. با افزایش رطوبت از سطح 5/3 تا 5/19 درصد، نیروی شکست و انرژی شکست به ترتیب برای رقم قزوینی از 14/102 تا 49/54 نیوتن و 8/22 تا 22/20 میلیژول و برای رقم بویین زهرایی از 53/122 تا 95/29 نیوتن و 17/23 تا 18/13 میلی ژول کاهش یافت. همچنین تغییر شکل تا نقطه شکست برای رقم قزوینی 21/0 تا 72/0 میلیمتر و برای رقم بویین زهرایی از 36/0 تا 7/0 میلیمتر افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی شکست؛ پسته؛ تغییر شکل تا نقطه شکست؛ خواص مکانیکی؛ نیروی شکست | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 256 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 228 |