تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,006 |
تعداد مقالات | 83,641 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,609,063 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,763,639 |
بهینه سازی پارامترهای انتقال جرم در خشک کردن اسمزی ژل آلوئه ورا با روش سطح پاسخ | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 21، آذر 1393، صفحه 37-46 اصل مقاله (249.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
روش سطح پاسخ، مجموعه ای از تکنیک های آماری برای طراحی آزمایشات، مدل سازی و بررسی اثر فاکتورها بر نتایج نهایی ودر نهایت بهینه سازی فرآیند می باشد. این تحقیق با هدف بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی ژل آلوئه ورا توسط روش سطح پاسخ انجام شد. اثرات فاکتورهای متغیر دما (50-30 درجه سانتیگراد)، غلظت محلول اسمزی ( 60-30 درصد وزنی-وزنی) و نسبت محلول به نمونه ( 10:1 و 1 :4 ) بر روی پارامترهای کاهش وزن (WR)، از دست دادن آب (WL) و جذب ماده ی جامد ( SG) بررسی گردید. نتایج نشان داد که شرایط بهینه فرآیند آبگیری اسمزی ژل آلوئه ورا شامل دمای محلول اسمزی 30 درجه سانتی گراد، غلظت محلول با بریکس 31 و نسبت محلول به نمونه 1 : 7/5 بود. در شرایط بهینه، پارامترهای کاهش وزن، از دست دادن آب و جذب ماده ی جامد به ترتیب 69/73، 62/78 و 93/4 گرم در هر 100گرم نمونه محاسبه گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
ژل آلوئه ورا؛ آبگیری اسمزی؛ کاهش وزن؛ از دست دادن آب؛ جذب ماده جامد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 302 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 315 |