تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,554,470 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,727,467 |
بررسی تاثیرات سینرژیستی اسانس های آویشن (Thymus vulgaris)، نعناع (.Mentha spp) و کاکوتی (Ziziphora tenuir) در جلوگیری از رشد اشرشیاکلی O157:H7 در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 4 - شماره پیاپی 22، اسفند 1393، صفحه 19-30 اصل مقاله (295.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر ضد میکروبی اسانس گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) بر جلوگیری از رشد باکتری پاتوژن (Escherichia coli O157:H7) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 3 سطح غلظت از هر اسانس (v/v %2/0، 1/0، 0 ) انتخاب گردید. بقاء و یا کاهش جمعیت باکتری مذکور در 20 نمونه (در 3 تکرار) تهیه شده از محیط کشت اختصاصی ائوزین متیلن بلو (EMB) با اندازه گیری میزان رشد پس از گذشت 24 ساعت و 14 روز با استفاده از طرح رویه پاسخ بررسی شد. نتایج نشان دهنده کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلی بوده و بهینه محیط کشت برای کاهش یا کینتیک مرگ باکتری پاتوژن با غلظت اسانس آویشن (v/v)15/0%، اسانس نعناع (v/v)0 %و اسانس کاکوتی (v/v) 15/0% میزان تلقیح بدست آمده است، که در این شرایط بیشترین میزان کاهش جمعیت اشرشیاکلی در 24 ساعت 39/3 عدد لگاریتمی، در 14 روز 51/0 عدد لگاریتمی می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات ضد میکروبی؛ Escherichia coli O157:H7؛ گیاهان تیره نعناع (آویشن؛ نعناع و کاکوتی) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 345 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 431 |