تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,973 |
تاثیر پوششهای مرکب و فعال بر پایه کربوکسی متیل سلولز- پکتین حاوی اسیدآسکوربیک بر کارایی آبگیری اسمزی میوه"به" | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 12، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 16، شهریور 1392، صفحه 109-120 اصل مقاله (814.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر، پوششهای خوراکی کاربردهای زیادی در بهبود فرایند و نگهداری مواد غذایی پیدا کردهاند. استفاده از آنها بهعنوان پیشفرایند آبگیری اسمزی، راهحل مناسبی برای کاهش میزان نفوذ مواد جامد محلول به بافت مادهغذایی است. در این تحقیق، بهینهسازی فرمولاسیون پوششهای خوراکی مرکب و فعال به عنوان پیشتیمار در فرآیند آبگیری اسمزی میوۀ به توسط روش سطح پاسخ (RSM) بررسی شد. برای این منظور، طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل (غلظتهای پکتین، کربوکسی متیل سلولز و اسید آسکوربیک)، با سه تکرار و 18 تیمار استفاده شد و ضریب کارایی اسمز و میزان آبگیری (WL) به عنوان پاسخهای مدل در نظر گرفته شد. برای آبگیری اسمزی، از محلول اسمزی شامل فروکتوز 50%، کلریدکلسیم5 % و اسیدسیتریک 3% (وزنی/حجمی) استفاده گردید. بر اساس حداکثر ضریب کارایی اسمز، محلول پوشش دهنده حاوی غلظت 48/1% کربوکسی متیل سلولز، 48/1% پکتین و 58/0% اسید آسکوربیک به عنوان بهترین محلول پوششدهنده توسط مدل RSM تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوششهای خوراکی؛ پلی ساکارید؛ فرایند اسمز؛ طرح مرکب مرکزی؛ بهینه سازی؛ میوهی به | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 239 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 177 |