تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,907 |
بررسی امکان غنیسازی کلوچه صنعتی با استفاده از ریز جلبک Spirulina platensis | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 3 - شماره پیاپی 17، آذر 1392، صفحه 39-46 اصل مقاله (230.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
اسپیرولینا پلاتنسیس یک ریز جلبک فتوسنتز کننده، با فیلامنت های فنرمانند و متعلق به خانواده سیانو باکتری ها است. در این مطالعه، ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در سطوح 0، 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی به فرمولاسیون تجاری کلوچه افزوده شد و تأثیر افزودن آن بر میزان پروتئین، آهن ،پروفیل اسیدهای چرب و ویژگیهای بافتی و رنگی کلوچه به ترتیب با استفاده از دستگاه کجلدال اتوماتیک، طیف سنج جذب اتمی، کروماتوگرافی گازی، بافتسنج و سیستم رنگسنجی هانترلب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان پروتئین، آهن و اسید چرب γ-لینولنیک در کلوچههای غنی شده با اسپیرولیناپلاتنسیس در مقایسه با کنترل افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0p<). بررسی روند تغییرات سفتی بافت تیمارها نشان داد نرمی بافت کلوچههای محتوی 5/1 درصد ریزجلبک در طی دوره سه ماهه نگهداری به خوبی حفظ گردید (05/0p<). پایداری رنگ کلوچههای محتوی 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی ریزجلبک در طی سه ماه نگهداری به طور معنیداری بیشتر از نمونه شاهد بود (05/0p<). در حالی که بین نمونههای محتوی ریز جلبک از لحاظ پایداری رنگ اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0p<). به طور کلی میتوان نتیجه گرفت با افزودن 5/1 درصد ریزجلبک اسپیرولیناپلاتنسیس میتوان کلوچههای غنی شده با ویژگیهای تغذیهای و فیزیکی مطلوب تولید کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپیرولینا پلاتنسیس؛ پروتئین؛ آهن؛ γ-لینولنیک اسید؛ بافت؛ رنگ؛ کلوچه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 317 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 461 |