تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,342 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,955 |
بررسی خصوصیات مالتسازی سه دانهی غلاتی جو پوشینهدار، گندم و تریتیکاله | ||
نوآوری در علوم و فناوری غذایی | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 4 - شماره پیاپی 18، اسفند 1392، صفحه 25-32 اصل مقاله (222.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، ویژگیهای کمّی و کیفی مالتهای تهیّه شده از دانههای غلاّتی جو رقم صحرا، گندم رقم تجن و تریتیکاله رقم PGS شامل راندمان استخراج عصارهی گرم، راندمان استخراج عصارهی سرد، قدرت دیاستاتیک، پروتئین کل و محلول، شاخص تغییرات اصلاحی نیتروژن یا شاخص کلباچ، میزان رنگ و فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان پروتئین کل مالت جو و مالت گندم به ترتیب 2/15 و 4/14 درصد بیشتر از میزان پروتئین کل مالت تریتیکاله بود ولی میزان شاخص کلباچ مالت تریتیکاله به ترتیب 3/19 و 0/29 درصد بیشتر از میزان شاخص کلباچ مالت گندم و مالت جو بود و یک رابطهی خطی معکوس میان پروتئین کل با شاخص کلباچ با ضریب تعیین 94/0=2R وجود داشت. راندمان عصارهی آب گرم و سرد در مالت حاصل از تریتیکاله بیشتر از مالت گندم و جو بود. بیشینه (U/Kg 716) و کمینهی (U/Kg 97) میزان فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز به ترتیب مربوط به مالتهای حاصل از تریتیکاله و گندم بود. محدودهی رنگ برای عصارهی حاصل از مالتهای مختلف 82/1 تا 51/2 واحد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
مالت؛ تریتیکاله؛ گندم؛ جو؛ خصوصیات کمی و کیفی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 348 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 281 |